ALMERE - een nieuw bijzonder festival dit najaar: LOF! LOF is voor mensen die geprikkeld willen worden, en voor mensen die niet vies zijn van een beetje ‘Out of the Box’. Wel ZEN, maar niet zweverig. Gewoon genieten in het hier & nu.

Wat is LOF?
LOF staat voor:
- Lichaam & Geest
- Ontdekken in de Natuur
- Feest & Flow
LOF is een intiem festival aan de rand van een uniek natuurgebied, in Almere. Voor mensen die willen ontspannen en eens iets anders willen ervaren.

Silent Escaperoom, workshops en ontspannen
De hele dag zijn er in en rondom de festivaltent bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders verschillende activiteiten zoals yoga, zelf verzorgingsproducten maken op basis van kruiden, thee-proeverijen, stemworkshops met behulp van windharpen of creatieve workshops. Daarnaast kunnen bezoekers terecht in de filmzaal voor bijzondere films en wandelen met of zonder koptelefoon om te genieten van de muziek en de natuur.

In het Natuurbelevingcentrum kunnen bezoekers proberen te ontsnappen uit de Silent Escape-room met dove acteurs. Hoe red je je als je niet kunt praten met de mensen die de sleutel in handen hebben?

Koerikoeloem en Silent Disco
Het meest bijzondere element van LOF staat op een mooie uitkijkheuvel, niet ver van het festivalterrein. Daar staat de installatie van Koerikoeloem. Een klankkapel bestaande uit 8 windharpen, geïnspireerd op de weidsheid van de Flevopolder. Zij zijn juni 2020 ook op Oerol te zien en horen. Bij die installatie word overdag de stemworkshops georganiseerd en kunnen mensen ook zelf komen genieten van de ‘soundscape van natuurtonen’. Eind van de middag kunnen bezoekers daar luisteren naar virtuoos Jan Heinke: de voorpremière van ‘Die Entdeckung der Langsamkeit’, van componiste Miranda Driessen.

In de avond kunnen de festivalgangers genieten van een solo-performance van Jan Heinke op de uitkijkheuvel, of juist kiezen voor Silent Disco in de festivaltent. Daarnaast wordt er een vegetarisch driegangenmenu geserveerd met verse lokale producten.

Unieke ervaringen dankzij koptelefoons
Het festival wordt naast een uniek natuurgebied georganiseerd: de Oostvaardersplassen. Om geluidsoverlast te beperken wordt er veel gebruik gemaakt van koptelefoons. Alle LOF-gangers kunnen door het uitgebreide aanbod van activiteiten de dag zo invullen zoals zij het zelf willen en daardoor allemaal hun eigen ervaringen creëren. De yoga-sessie is bijvoorbeeld te volgen via de koptelefoon. Deelnemers kunnen in de festivaltent meedoen aan de oefeningen maar dankzij de koptelefoons kunnen zij er ook voor kiezen om op een andere plek de yoga-les te volgen, zoals aan de waterkant of op een uitkijkheuvel.

Kosten en tijden
LOF wordt op zaterdag 21 september georganiseerd bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Het idee is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en Almere City Marketing.

Liefhebbers kunnen kiezen of ze de hele dag mee doen, of juist alleen willen meedoen met de workshops overdag of pas aanhaken bij het avondprogramma. LOF start om 14:00 en eindigt ongeveer 21:00 uur. Tickets voor de hele dag kosten 50,- (inclusief eten en drie drankmuntjes). Het workshop-programma overdag kost 20,- euro en alleen meedoen met het avondprogramma kost 35,- euro (inclusief eten). De minimumleeftijd is 16 jaar.

Het adres is Oostvaardersbosplaats 1 in Almere.
Het volledige programma en het blokkenschema volgen snel. Meer info: Oostvaardersplassenalmere.nl