AMSTERDAM – Zondagmiddag 8 mei om 15 uur speelt Het Groene Meisje van muziektheatergezelschap MaxTak in CC Corrosia in Almere. Het Groene Meisje is een zeer hygiënische familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, geheimzinnige superkrachten en groene hamburgers. Iedereen die komt mag ook zijn al dan niet verwaarloosde kamerplant meenemen naar de schouwburg. Daar krijgt de plant in de speciale Green Wellness een heerlijke opknapbeurt met junglesprays, groeilampen en speciale borsteltjes.

Over de voorstelling

Welkom in het extreem smetteloze huis van Perry en Loek, de eigenaren van een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek zich elke dag een hernia schrobt, zit Perry thuis. Hij is allergisch voor alles wat van buiten komt. Met name voor planten en kinderen. Op een dag staat er tot hun onaangename verrassing een meisje op de stoep. Wat komt ze doen? Waarom gaat ze niet weg? Wat heeft ze eigenlijk bij zich, in die doos? En waar komt die muziek toch steeds vandaan?

Het Groene Meisje wordt gespeeld en gezongen door Lotte Pierik, Lucas Schilperoort, Albert Klein Kranenburg en musicus Job Greuter. De nieuwe tekst is van Leon Brill i.s.m. artistiek leider Marije Gubbels, de muziek van Timo Tembuyser en Marije Gubbels is tevens verantwoordelijk voor de regie en de liedteksten.

Zowel de bezoekers als de pers zijn razend enthousiast over Het Groene Meisje: “om door een ringetje te halen”, schreef Musicalworld en gaf de voorstelling 4 sterren. En een 10- jarige jongen die voor het eerst het theater bezocht, was zo onder de indruk en zei: “Ik kom morgen weer. En de dag daarna nog een keer! Ik geef de voorstelling een dikke 10!”