ALMERE - Romy Dya is een Nederlandse r&b/pop zangeres en songwriter uit Nederland. Ze loopt al een tijdje mee maar was vooral op de achtergrond als featuring artiest of betrokken als songwriter. Ze werkte al met Ghostface Killah en Busta Rhymes maar haar doorbraak kwam in 2017. Toen was ze te horen op de hit 'So Far Away' van Martin Garrix en David Guetta. Op youtube behaalde de clip al meer 235 miljoen views.

Voor haar nieuwe single Prayed 4 U schoot ze de videoclip in Ghana.

'Prayed 4 U' gaat over Romy die haar toekomstige echtgenoot manifesteert. Terwijl ze aan zichzelf werkte en zichzelf eraan herinnerde dat ze onvoorwaardelijk van zichzelf moet houden, trok ze de man aan die ze verdiende. Een man die spiritueel en mentaal geaard is en zijn droom leeft. Romy zegt dat de man in haar leven waarde moet toevoegen omdat ze zich al heel en compleet voelt. Maar samen kunnen ze elkaar aanmoedigen om hun hart en dromen te volgen en te focussen op continue groei als persoon. Idealistisch? Kan zijn. Nee, een relatie is perfect, maar alles waar je zin in hebt is mogelijk. Zelfs je droompartner manifesteren.

"Ik schoot de video in Ghana omdat de featuring artist Yung Dada daar op dat moment verbleef. Ik voelde dat ik mijn hart moest volgen om daar naartoe te gaan. Ook omdat ik een band met het land heb aangezien mijn kinderen (12 en 14 jaar) half Ghanees zijn en ik het een prachtig land vindt. Samen met regisseur Dwight Neville reisde ik af naar Accra en Jamestown om daar prachtige beelden te kunnen schieten."

Romy Dya's stem werd wereldwijd bekend nadat ze te horen was op het nummer 'So far away' van Martin Garrix, David Guetta en Jamie Scott. Volgens Billboard kan haar optreden op 'So far away' worden omschreven als 'kwetsbaar en krachtig'. Dat liedje deed haar beseffen dat ze niet langer op de achtergrond wilde zijn. Deze kans kwam vlak voordat ze met muziek wilde stoppen en als advocaat ging werken. Voor haar was het een duidelijk teken dat het haar doel is om met haar muziek en persoonlijkheid zoveel mogelijk mensen te inspireren.

Afkomstig uit een onstabiele jeugd met veel beproevingen en beproevingen, was muziek altijd als therapie voor haar. Ze liep op 14-jarige leeftijd van huis weg, gebruikte drugs, kwam in een slecht publiek terecht en belandde uiteindelijk in de jeugdgevangenis. Ze worstelde altijd om van zichzelf te houden, omdat ze nooit het gevoel had dat ze ergens goed genoeg voor was. Romy heeft veel meegemaakt in het leven en dat hoor je aan haar stem. Ze heeft een verhaal te vertellen.

Nu omarmt Romy wie ze is en alles wat ze heeft meegemaakt heeft haar tot een sterke en krachtige vrouw gemaakt.