ALMERE - De Warme Winkel toert vanaf februari door Nederland en België met hun nieuwe voorstelling Myrte Siebinga zoekt een kamer en op zaterdag 16 maart is hij (eindelijk) te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Aanvang 20 uur.

Hoe los je het tekort van honderdduizenden woningen in Nederland op?

De Warme Winkel snapt ook wel dat in zo’n klein kikkerlandje alles secuur moet worden afgewogen. Maar het gebrek aan politieke daadkracht en wendbaarheid en het geloof dat de markt het wel oplost heeft een tekort van honderdduizenden woningen opgeleverd. Het is een wonder dat er niet meer wordt gekraakt, want waar slapen al die mensen nu eigenlijk? Dakloosheid stijgt, dertigers wonen nog thuis en steeds meer mensen wonen in hun auto. Een woning is zoveel meer dan een dak boven je hoofd, het is een thuis, een identiteit, een eerste levensbehoefte.

Artistieke oplossing voor maatschappelijk probleem

De Warme Winkel probeert met elke voorstelling die ze maken een maatschappelijk probleem van een artistiek perspectief te voorzien. Ook de woningnood. In Myrte Siebinga zoekt een kamer zijn we te gast tijdens een felle satirische hospiteeravond bij een woongroep en wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar een bewoonbare wereld. Of Myrte Siebinga een kamer vindt in Almere is nog onbekend, maar De Warme Winkel staat borg voor een verrassende avond.

Alle informatie over deze voorstelling vind je op: www.cultureelcentrumcorrosia.nl