ALMERE - Het Animato Kwartet wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Op zaterdag 28 mei verzorgen drie van de leden van dit energieke kwartet een Matineeconcert, waarmee zij de KamermuziekDag afsluiten. Op het programma muziek van Mozart. Aanvang 16.00 uur.

In november 2020 werd Animato uit meer dan 40 aanmeldingen geselecteerd als een van de vier laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021-‘22. De jury kenmerkte het ensemble als "Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten."

Mozart strijktrio

Pieter de Koe (cello), Tim Brackman (viool) en Elisa Karen Tavenier (altviool) spelen deze middag het bekende ‘grote’ strijktrio Divertimento in Es-groot K. 563 van Mozart. Een meesterwerk dat uit 6 delen bestaat. Hoe bescheiden de bezetting ook lijkt, de muziek is rijk aan stemvoering, inventiviteit en gevarieerd samenspel. Een genot om naar te luisteren!

KamermuziekDag

Het Matineeconcert vormt de afsluiting van de KamermuziekDag, die Goede Rede Concerten in samenwerking met het Animato Trio en CKV Almere organiseert. Een hele dag voor amateurensembles om samen te werken aan kamermuziek.

Kijk voor uitgebreide info en kaarten bestellen op www.goederedeconcerten.nl

Datum/tijd: Za 28 mei 16.00 uur - Matineeconcert Animato Trio

Locatie: Goede Rede, Kerkgracht 60, Almere Haven