ALMERE - Het Uitfestival is een weekend vol gratis culturele activiteiten, diverse muziek, te gekke dansshows en meer! Naast het Uitfestival in Almere Centrum zijn er dit jaar ook Uitfestivals in Almere Haven en Almere Buiten. Elk stadsdeel biedt een leuk en gevarieerd programma aan, in samenwerking met verschillende culturele instellingen en organisaties in beide stadsdelen. Bezoekers kunnen op zaterdag 1 oktober in Almere Haven terecht en op zondag 2 oktober in Almere Buiten.

Het Uitfestival begint op zaterdag 1 oktober vanaf 12.00 uur in Almere Haven. Op de Markt kan het publiek onder meer genieten van optredens van Benthe & Rishan, van kunstwerken die gemaakt zijn door kunstenaars in de ateliers van De Kwekerij en van de familievoorstelling ‘Buurmans Keukenparade’ van Plan-d. Maar ook 2turvenhoog treedt op voor de allerkleinsten met Teatro Pavana, spoken word artiest Nikita Moleveld betovert met poëtische teksten en Jaïnda en Philip brengen hun liefde voor jazz over op het publiek. Daarnaast verzorgt Goede Rede Concerten een carillonconcert, dat in het hele centrum hoorbaar is en brengt Couleur Locale oude muziek en vroegbarok ten gehore in kerkcentrum Goede Rede. In The Green Story is er voor kinderen tot 6 jaar de vrolijke voorstelling ‘Olifantje in het bos’ van het Epos Ensemble, georganiseerd door Couleur Locale.

De volgend dag, op zondag 2 oktober, is Almere Buiten ‘the place to be’. Het festival begint om 10.00 uur met het ’Smaakmakende Talentenpodium’ op het Globeplein. Zeer jong talent klimt op het podium om de shine and fame te pakken. Het programma op de andere twee podia begint om 12.00 uur. Op het Rio de Janeiroplein is dat met onder meer Rap en Roer. Ze verbazen je met hun talent en laten je voelen waar hun leven om draait. Cultuurhuis Almere Buiten biedt ook vanaf 12.00 uur een gevarieerd podium- en binnenprogramma. Het publiek maakt kennis met enkele vaste maandelijkse thema-evenementen van het Cultuurhuis, zoals Latin Café, Lokaal Talent en Culture of Rap. Voor de kleintjes is een leuke muzikale theatervoorstelling van Joes, bekend van de populaire kinderzender Nickelodeon. De middag wordt afgesloten met een latin dance workshop. De expo Cultuurdome aan de Middachtenlaan 21 tegenover DoeMere toont werk van 15 kunstenaars. In de straten en hallen van DoeMere kun je je laten verrassen door straattheater en word je uitgedaagd mee te doen. Broke Ass Millionaires zorgt voor de verbinding van de verschillende locaties.

Kijk voor het volledige programma op www.uitinalmere.nl/uitfestival