ALMERE - Stad & Natuur organiseert dit jaar weer de lentefeesten. Op zondag 22 april is het jaarlijks terugkerende feest op Kinderboerderij de Beestenbende. De kinderboerderij viert dat het lente is! Het wordt te warm voor de dikke winterjassen van de schapen, daarom worden ze geschoren. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor gezinnen met kinderen en wordt de onlangs geplaatst speurtocht Vinny het Varken officieel geopend.

Op zondag 22 april van 12-16 uur is er een vol programma tijdens het lentefeest van de Beestenbende! De temperaturen lopen op, dus het is tijd om de schapen van de kinderboerderij te scheren. De schaapsscheerder geeft uitleg over het scheerproces en laat natuurlijk zien hoe de jas van de schapen uit wordt gedaan.

Afgelopen maanden zijn er ook verschillende lammetjes geboren op de kinderboerderijen. Tijdens het lentefeest kunnen de bezoekers de lammetjes en alle andere dieren bekijken en knuffelen. Daarnaast is Peter van Dijk aanwezig met versjes en liedjes van Annie MG Schmidt.

De ponyweide wordt omgetoverd tot kinderplein! Hier kunnen kinderen voor een kleine bijdrage meedoen aan creatieve workshops, oud Hollandse spellen en een leuk fotomoment! Om 14.00 uur is het officiële gedeelte en wordt de speurtocht Vinny het Varken geopend. Mede dankzij de bijdrage van de Gemeente Almere en de medewerking van Vrienden van het Polderpark is de speurtocht ‘Vinny het Varken’ uitgezet over het terrein van de kinderboerderij en in het Polderpark. Gezinnen met kinderen maken bij het volgen van de speurtocht kennis met alle dieren die in het park wonen.

Het lentefeest belooft dus een mooie dag te worden met veel leuke activiteiten! Kijk voor meer informatie op onze website www.stadennatuur.nl. Kinderboerderij de Beestenbende, M.J. Granpré Molièrestraat 1.