ALMERE - Ga 26 mei mee en leer alles over de monumentale landschapskunst in Flevoland. Deze bustour voert langs landschapskunstwerken en locaties die essentieel waren in de totstandkoming van de Flevopolder.

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van gerenommeerde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind en Marinus Boezem. Ga mee en leer alles over het ontstaan van Land Art, hoe deze kunststroming in de jaren zeventig vanuit de VS overwaaide naar Nederland en waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd.

Tour 29 mei 2019: Het Verhaal van Flevoland
De Land Art van Flevoland laat het goed zien: de jonge polders zijn door mensen gemaakt. Wat betreft technisch vernuft en monumentaliteit kunnen de landschapskunstwerken zich meten met waterkundige werken als de Knardijk en de gemalen. Deze tour voert langs landschapskunstwerken en langs locaties die essentieel waren in de totstandkoming van de Flevopolder, waaronder werkeiland Lelystad en de Knardijk. Met onderweg een lezing van journalist en schrijver Emiel Hakkenes, auteur van Polderkoorts.

We bezoeken: Sea Level van Richard Serra, Riff PD#18245 van Bob Gramsma, werkeiland Lelystad en de Knardijk.

Datum: 26 mei 2019
Tijd: 10.00-17.00 uur
Prijs: € 49,50 per persoon
Informatie: www.landartflevoland.nl
Contact: info@landartflevoland.nl
Startlocatie: Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Esplanade 10, Almere
Reserveringen Tours: ticketshop@kaf.nl, t. 036 845 5555 of via kaf.nl