ALMERE - Afgelopen maandag kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het corona-virus. Kunstlinie Almere Flevoland heeft van de veiligheidsregio ontheffing gekregen van de maatregel aangaande de maximale publieksgrootte van dertig mensen in één zaal. De voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland heeft in overleg met de burgemeesters van Flevoland besloten om vijf culturele instellingen, die van groot belang zijn voor de regio, een ontheffing te verlenen. De instellingen dienen zich uiteraard te houden aan de landelijke (corona)richtlijnen.

Nieuwe coronaproof zaal
Om optimaal te kunnen voldoen aan de richtlijnen van RIVM en overheid heeft Kunstlinie Almere Flevoland afgelopen zomer een compleet nieuwe zaal gebouwd óp het grote podium. Geheel coronaproof, met zeer brede gangpaden, looproutes, maximum aantal bezoekers per zaal (150/95 grote/midden zaal), de mogelijkheid om vooraf een drankje te bestellen en voor elk huishouden een eigen tafeltje met stoelen. Ook zijn onze huisregels aangepast (zoals verplichte gezondheidscheck) en is de schoonmaak geïntensiveerd. Samen ontspannen en veilig genieten van theater, dat kan in Kunstlinie Almere Flevoland. Bezoek komende week Comedyclub Almere, Haal het doek maar op, Comedy Special met Roué Verveer en Kees van Amstel, De Verleiders (uitverkocht) en Flip Noorman zingt Leonard Cohen.

Kunsthal
Op dit moment is in Kunstlinie Almere Flevoland de tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te zien. Ook voor de Kunsthal gelden aangepaste huisregels. Zo dienen bezoekers vooraf online een kaartje te kopen voor een specifiek tijdslot, gelden er looproutes én geldt er een maximum van aantal bezoekers per tijdslot.

Sfeervol en prettig
Een bezoek aan Kunstlinie Almere Flevoland is net iets anders dan voorheen. Afgelopen weekend opende KAF voor het eerst na de zomer de theaterdeuren weer. De bezoekers van Pieter Derks en Dolf Jansen waren erg enthousiast over de nieuwe zaalindeling. Een kleine greep uit de publieksreacties: “Sfeervol en prettig”, “Knap omgegaan met 1,5-meter beperkingen”, “Gezellig. Goed geregeld” en “100% veilig”. De corona-proof zaalopstelling kreeg een 8,6 als rapportcijfer. De bezoekers gaven aan zich veilig te voelen (ruim 75% zelfs zeer veilig) en een bezoek aan KAF zeker aan te bevelen bij hun vrienden en familie.,,Na de euforie van afgelopen weekend – wat blijft het magisch om bezoekers te ontvangen in onze compleet omgetoverde zaal – volgde de spanning na de perspresentatie van Mark Rutte.”Wat zijn wij blij dat wij u weer in ons theater en in onze Kunsthal mogen ontvangen”, vertelt Suzanne Boers, hoofd marketing. “Ontspannen én veilig. Want de gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers staat bij Kunstlinie Almere Flevoland altijd voorop.”