ALMERE - Spannend mini-college over Romeinse tijd in Almere voor het hele gezin

Huh? De Romeinse tijd in Almere? Dat klopt toch niet? Zo lang bestaat onze stad toch nog niet? Nee, dat klopt. Maar toch zijn er in Almere diverse sporen uit deze periode te vinden. Archeoloog Dick Jager vertelt er over tijdens de eerste Wilde Weetjes van dit najaar in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders op zondag 15 oktober. In een mini-college voor het hele gezin krijg je maandelijk uitleg over interessante onderwerpen in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Omdat het in het weekend van 14 en 15 oktober de landelijke Archeologiedagen zijn, sluit de Wilde Weetjes aan bij dit thema. De Jager vertelt over de Romeinen in Flevoland, over de schepen en vondsten uit het Kotterbos. Hij leest voor uit het boek ‘De bende van Flevum’ en hij neemt Romeinse dakpannen mee. Na een college is er een workshop Romeinse kruiden gegeven door Martine van Empel. De kinderen maken een Romeins drankje, een Romeins hapje en doen een geurenquiz.

Deze gezinsactiviteit is voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen moeten begeleid worden door eigen ouders, ouders moeten ook een kaartje reserveren. De kosten voor de Wilde Weetjes: €3,00 bij online reserveren via www.stadennatuur.nl, €4,00 ter plekke per persoon.

Archeologiedagen in Almere
Almere is ouder dan je denkt! Duizenden jaren geleden leefden hier al mensen. Tijdens de Archeologiedagen Almere kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van deze plek. Ontdek alles over de prehistorie, scheepswrakken en nog veel meer. De diverse activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Wil je meerdere locaties in Almere bezoeken, rij dan mee met de Hop-on hop-off bus van Stad & Natuur. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina Erfgoedhuis Almere.