ALMERE - Stad & Natuur Almere organiseert voor de tweede keer de verjaardag van het Klokhuis, want wie in een taart woont kan een verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan! 7 jaar geleden heeft, toen nog prinses, Maxima het Klokhuis officieel geopend op 8juni. Dit jaar wordt de verjaardag van de roze taart in Almere Poort gevierd op zondag 3 juni van 13-16 uur met workshops, rondleiding en nog veel meer!

Rond het gebouw worden er de hele middag workshops georganiseerd om de verjaardag van het Klokhuis te vieren. Om 13.15 uur geeft Kids Dance Academy een dansoptreden om de middag officieel te openen. Daarna zal de dansjuf blijven voor een leuke workshop waarbij je natuurlijk lekker gaat bewegen op muziek. De partners, met wie Stad & Natuur graag samenwerkt in het gebouw, zorgen samen met het Klokhuis voor een mooi en gevuld programma. Zo kun je bellen blazen, een workshop volgen over vulkanen, tasjes verven en drukken met het Klokhuis er op, een techniek workshop, twee creatieve workshops en een workshop slijm maken. Een aantal workshops zijn gratis, voor andere workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Naast de workshops wordt er om 13.30, 14.30 en 15.30 uur een rondleiding verzorgd door singer songwriter Daniël van der Zee door het Klokhuis. Een unieke rondleiding die ontzettend leuk is voor jong en oud! Daarnaast is een bezoek aan het Klokhuis natuurlijk pas compleet als je met de glijbaan naar beneden bent gegaan, dus een aantal keren zal de glijbaan geopend worden voor iedereen! Als klap op de vuurpijl komt de recycle muziekkist naar Almere. Deze theatermaker weet van gerecyclde materialen de mooiste muziekinstrumenten te maken voor de kinderen.

De verjaardag van het Klokhuis wordt mede mogelijk gemaakt door: Playing for Success, Open Klokhuis, Kleur in Cultuur en Kids Dance Academy. Kijk voor meer informatie over het evenement en over het Klokhuis op www.stadennatuur.nl.