ALMERE - Op zaterdag 29 juni vindt in bibliotheek Stad een middag vol activiteiten plaats in het kader van Keti Koti, de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname. De middag begint met een openingsritueel door zangeres/voordrachtkunstenares Gilda Dannarag. Daarna volgt een optreden van de culturele zanggroep Fri Yeye en zijn er demonstraties hoofddoek/angisa binden en kotodracht door Dino Burnett. De middag begint om 13.00 uur, duurt tot 16.00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Flevoland voor Suriname. De toegang is gratis.

Mister Anansi leert de wereld lachen door Wijnand Stomp
Een dag later, zondag 30 juni, verzorgt Wijnand Stomp in bibliotheek Stad de jeugdtheatervoorstelling Mister Anansi leert de wereld lachen. Een verhaal over de spin Anansi die het maar niks vindt dat alle verhalen in de wereld ‘De verhalen van Nyankopon’ worden genoemd. Hij gaat Nyankopon, de Afrikaanse hemelheer, vragen of al die mooie verhalen niet zijn naam mogen dragen. Deze stemt toe op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert… Kom luisteren en genieten van de vrolijke avonturen van de kleine spinnenman verteld door een van de beste vertellers van Nederland, Wijnand Stomp. Deze voorstelling begint om 15.00 uur. Toegang is € 6,25 voor bibliotheekleden en € 8,25 voor niet-leden.

Parade
De stichting 'Comité 30 juni- 1 juli Almere' organiseert op zondag 30 juni in samenwerking met stichting DIVA een kleurrijke Parade met als thema 'Verbondenheid in Diversiteit'. Voorafgaand aan de parade is er op het Stadhuisplein 1 van 11.00 tot 13.00 uur een officiële herdenking van de afschaffing van de slavernij in de Nederlandse overzeese gebieden. Iedereen is welkom bij de herdenking en de parade.