ALMERE - Vrijdag 4 september start de kaartverkoop van de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Sterrenstof. De voorstelling What’s Next?! is te zien op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober om 20:00 uur, in dé woonkamer van Almere; Het Buitenhuis. Sterrenstof neemt het publiek mee in de levens van drie jongeren die op het punt staan alles beslissende keuzes te maken, of stellen ze dit toch nog even uit..? Levensvragen, angsten en dromen vliegen je om de oren, terwijl de spanningen hoog op lopen in een klein studentekamertje. Kijk voor tickets op www.toneelgroepsterrenstof.nl

What’s next?! What’s Next?! Speelt zich af in de studentenkamer van Luna, een meisje van begin twintig die “iets” heeft met Thijs. Ze lijken het goed voor elkaar te hebben; een afgeronde studie, veel vrienden, een toffe Insta feed en plannen om te reizen en zo te bouwen aan hun glansrijke toekomst, toch? Wanneer het jonge zusje van Thijs onverwachts hun date komt verstoren, krijgen Luna en Thijs een spiegel voor. Is hun leventje wel zo op orde als dat ze doen lijken? Weten zij eigenlijk wel echt wat ze willen? Zien zij die glansrijke toekomst eigenlijk wel voor zich? Of zijn keuzes maken misschien te moeilijk wanneer verwachtingen, ambities, verlangens en angst een grote rol spelen? What’s Next?!

Almere, het startpunt van ieder verhaal Toneelgroep Sterrenstof is in 2013 opgericht vanuit een passie voor theater en een wens actuele ‘uit het leven gegrepen’ verhalen te delen en een jonge generatie inspireren en enthousiasmeren. Dit zodat existentiële en actuele thema’s bespreekbaar worden, voor herkenning zorgen en een reflectiemiddel worden voor het dagelijks leven. De thuisbasis van de toneelgroep is Almere, de stad dient als startpunt voor elk verhaal . Ook de voorstelling What’s Next?! Is ontstaan uit verhalen van Almeerse jongeren en wordt dan ook in Almere gespeeld. Daarnaast gaat de voorstelling touren door Flevoland. What’s Next?! is het vijfde stuk dat Sterrenstof met trots ten tonelen brengt.

What’s next?! speelt ook op scholen “Door mijn werk bij matching talents voel ik de noodzaak om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van schoolverlaters. Ik zie hoe belangrijk het is hier over in gesprek te gaan. Theater is hierin een pakkende vorm om taboes te kunnen doorbreken en met de jongeren dit gesprek te starten” vertelt Stein Janssen, artistiek leider bij Toneelgroep Sterrenstof en tevens coördinator van coachproject Matching Talents. Door samen met de jongeren en coaches van VMCA de basis van het stuk te schrijven, weet Sterrenstof het verhaal van de jongeren uit Almere een stem te geven. What’s Next?! zal aangeboden worden aan scholen in het voortgezet onderwijs en op het MBO.