ALMERE - Ontdek de jazzsensatie van het moment in KAF! Het uit Manchester afkomstige trio GoGo Penguin is bekend geworden vanwege het bedenken van zelfgenoemde “akoestische elektronica”. Hun geluid vindt zijn oorsprong in jazz en zit vol geluiden van computerspellen, storende breakbeats, hypnotiserende melodieën en opjagende baslijnen.

Ze gebruiken elementen van vooruitdenkende post-bop en gelijktijdig van indierock en elektronische dance en dat alles zonder de hulp van enige daadwerkelijk elektronisch instrumentarium. Het resultaat is een bedwelmende mix invloeden van Aphex Twin tot Brian Eno, Shostakovich tot Philip Glass, en Massive Attack tot Radiohead. Kortom: dit is geen doorsnee jazz.

De minimalistische pianothema’s, voortstuwende baslijnen en de elektronisch geïnspireerde drums van GoGo Penguin trokken in 2012 voor het eerst de aandacht op hun album “Fanfares”. In slechts enkele jaren is het in jazz geschoolde trio uitgegroeid tot een onderscheidend geluid dat genres overstijgt.

Zes jaar en twee albums verder geniet de groep wereldpopulariteit, wordt hun muziek miljoenen keren beluisterd, spelen ze op alle toonaangevende festivals, zijn ze genomineerd voor de Mercury Prize en hebben een contract gesloten met het legendarische Blue Note. Laatstgenoemde bracht in februari het album “A Humdrum Star” uit.

Na uitverkochte shows in Paradiso en TivoliVredenburg is GoGo Penguin op 4 november te zien in Kunstlinie Almere Flevoland.