ALMERE - Op zondag 20 mei viert Stad & Natuur het lentefeest op Kinderboerderij den Uylpark met het thema bloemetjes en bijtjes! Traditiegetrouw worden de schapen geschoren, zijn er creatieve activiteiten, knuffelen met de jonge dieren en een theatervoorstelling. Dit jaar pakt Stad & Natuur ook uit met een ritten met een paardenkar om het 10 jarig bestaan van de kinderboerderij te vieren!

Het programma zit weer boordevol activiteiten voor jong en oud! Natuurlijk worden deze middag de schapen geschoren. De schaapsscheerder vertelt over het scheerproces en iedereen mag natuurlijk de demonstraties bekijken. De Wolunie is ook aanwezig met een kraam, zo kun je zien wat er van schapenwol gemaakt wordt!

Om 13.00 uur en 14.45 uur wordt de theatervoorstelling: 100 nachtjes slapen gespeeld door Peter van Dijk. Dorus is over 100 nachtjes slapen, maar zo lang kan ze niet wachten! De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ‘100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman. Natuurlijk zijn er ook weer creatieve workshops van Kleur in Cultuur. Bij Erik Fakkeldij gaan de kinderen de dieren van de kinderboerderij naschilderen. Daniëlla van Eembergen laat bloempotjes verven, waarna je deze natuurlijk mag vullen met potgrond en een zonnebloemzaadje!

Om het 10 jarig bestaan van de kinderboerderij goed te vieren zijn er dit jaar paarden met een kar aanwezig om kinderen een rondje door het park mee te nemen.Daarnaast kunnen gezinnen met jonge kinderen het park ook verkennen met de speurtocht Vinny het Varken! Ook kom je met deze speurtocht langs alle dieren op de kinderboerderij, waaronder natuurlijk de onlangs geboren geitenlammetjes en de meest bekende bewoners: de kunekune varkens Sabientje en Sandra.

Het 10 jarig bestaan van Kinderboerderij den Uylpark wordt gevierd met 10 verschillende activiteiten waaronder het lentefeest, lessen voor klassen, NL Doet en een feest voor (oud) medewerkers, vrijwilligers, bestuursleden en stagiaires. Ben jij in de afgelopen 10 jaar actief geweest op de kinderboerderij en lijkt het je leuk weer

herinneringen op te halen tijdens een gezellig feest? Stuur dan een mail naar info@stadennatuur.nl.

Kijk voor meer informatie over het lentefeest op www.stadennatuur.nl!