ALMERE - Vrijdagavond 11 november om 20.00 uur staat het eerste concert in een serie van drie met Indiaas Klassiek op het programma bij het klassieke concertpodium in Almere Haven. Indiase raga muziek op de instrumenten tabla en viool door Ganesh Ramnath en Satyakam Mohkamsing. De volgende twee Indiaans klassieke concerten vinden in 2023 plaats op 3 februari en 4 maart.


Deze avond horen we Indiase raga muziek. Raga betekent kleur in klank in de vrije zin. Improvisatiemuziek binnen een raamwerk van melodie en ritme. Afgestemd op de tijden van dag en seizoenen. Het concert heeft een organische opbouw van meditatieve stilte tot spannende snelle ritmes. Elke uitvoering is een unieke reis.

Ganesh Ramnath, tabla
Ganesh Ramnath is een bekende musicus, opgeleid in de Indiase klassiek muziek, tabla en zang. Hij is internationaal actief in concerten en op festivals. Ook speelt hij de laatste jaren mee in pop, jazz en fusion. De tabla is de tweeparige drumset, dat wordt bespeeld met de vingers en het verklankt India in soms duizelingwekkende ritmes. Naast raga muziek is de tabla ook in film of spirituele muziek te horen.

Satyakam Mohkamsing, viool
Satyakam Mohkamsing heeft zijn roeping gevonden op zijn artistieke pad. Hij beoefent een oosters genre, met zijn Europese en Aziatische wortels, op een westers instrument, de viool. Met zijn muzikale achtergrond wil hij bruggen bouwen tussen verschillende artistieke disciplines en gemeenschappen.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.