ALMERE - Op donderdag 9 november is Almere aan de beurt. Dan is Ik zeg toch sorry in Corrosia Theater, Expo & Film te zien. Aanvang 20 uur. De voorstelling trekt volle zalen in het land, wordt overladen met mooie recensies en snijdt een stuk historie aan dat de afgelopen jaren volledig onderbelicht is gebleven. Ons slavernijverleden.

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam duidelijk. Wat betekent het om anno 2022 "sorry" te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry is een samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend verdeeld waren. In aanloop naar het komende herdenkingsjaar waarin het 150 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft, grijpen veel theatermakers de gelegenheid aan om dit onderwerp aan te snijden en er met elkaar over in gesprek te gaan. Dat levert in geval van TG Aluin en Raymi Sambo Maakt een briljante voorstelling op die toegankelijk is voor iedereen en je niet onberoerd zal laten.

Kaarten reserveer je makkelijk via www.corrosia.nl of koop je vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa. Na afloop van de voorstelling is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dit nagesprek wordt georganiseerd en geleid door Stichting Comité 30 juni-1 juli Almere.