ALMERE - Ook dit jaar vond weer de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats op Stadslandgoed de Kemphaan. Stad & Natuur Almere heeft de bezoekers laten genieten van een sprookjeswandeling door het donkere winderige bos. De schoonheid van het donker en het gebruik van je zintuigen stonden voorop bij dit evenement. De sprookjeswandeling stond dit jaar in het teken van een bekende tovenaarsleerling!

Meer dan 1000 mensen hebben op zaterdagavond genoten van de dans- en theateracts die het verhaal van de tovenaarsleerling tot leven brachten. De dans- en theateracts werden verzorgd door leerlingen van Danscentrum Jouetta en Theaterschool Almere. Vooraf kregen de bezoekers het welbekende litteken op hun voorhoofd geschminkt om gelijk in de stemming te komen. De route door het donkere bos was sfeervol verlicht met lampionnen en fakkels. Er waren acts waarin gedanst werd met tafelservies, de cape waaronder de tovenaarsleerling onzichtbaar wordt was aanwezig en ook toverspreuken en toverstaffen konden niet gemist worden. De leerlingen van de dans- en theaterschool hebben weer, wind en kou doorstaan om de bezoekers een mooie avond te bezorgen.

Dit jaar heeft Stad & Natuur het programma uitgebreid met het stukje ‘enge bos’, waarin de enge elementen van de tovenaarsleerling tot leven kwamen, dit was alleen voor de echte durfals! Daarnaast konden de gezinnen zoals voorgaande jaren gezamenlijk op de foto, dit keer bij het bekende karakter Scheurbek gemaakt door Bertina Slettenhaar. Bij het gebouw van Stad & Natuur heeft Sterrenwacht Almere de hele avond lezingen gegeven voor gezinnen over onder andere de maan en de magie van zwarte gaten. Helaas was het te bewolkt om sterren te kijken.

Ook de Almere Jungle werd goed bezocht tijdens de Jungle by night. Meer dan 500 bezoekers konden onder andere genieten van de bloeiende victoria amazonica en verschillende nachtdieren.

Stad & Natuur organiseerde voor het 13e jaar de Nacht van de Nacht in Almere om Almeerders bewust te maken van het effect van licht en donker! De Nacht van de Nacht wordt elk jaar gevierd in het laatste weekend van oktober, wanneer de klok naar de wintertijd gezet wordt.