ALMERE - ‘Het muzikale geheugen van Nederland’, zo wordt ensemble Camerata Trajectina ook wel genoemd. En dat is niet voor niets. Al vijftig jaar houdt het gezelschap zich bezig met het herontdekken, onderzoeken en uitvoeren van ‘nieuwe’ Nederlandse muziek uit de 16e en 17e eeuw. Tijdens hun jubileumtournee brengen de musici de hoogtepunten van de afgelopen vijf decennia. Op zaterdag 8 juni doen ze ook Almere aan.

In het jubileumjaar is het tijd om terug te blikken, vindt Camerata Trajectina. Wat waren de mooiste projecten, wat leverde de prachtigste en meest bijzondere muziek op? Zijn het de Geuzenliederen, de reien uit de Gijsbrecht, is het Hadewijch, de eerste Nederlandse opera Bacchus, Ceres en Venus, of het Antwerps Liedboek waarvoor het ensemble een Edison ontving?

Het publiek kiest

Camarata Trajectina selecteerde zelf een aantal hoogtepunten. Daarnaast riep het ensemble de hulp in van het publiek. Voorafgaand aan de jubileumtournee konden de fans hun stem uitbrengen op hun favoriete stuk. Op 8 juni om 20 uur is het resultaat te horen bij Goede Rede Concerten in Almere Haven. Het belooft een gedenkwaardig feest te worden!

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.