ALMERE - De voorjaarsvakantie is dé tijd om naar buiten te gaan! Stad & Natuur heeft weer boordevol avonturen voor jong en oud! Kom in de vakantie naar de Kemphaan voor de Baron Vos speurtocht, of luister naar de schapenpraatjes in het Vroege Vogelbos. We sluiten de vakantie af met een Klokhuislab in het Klokhuis.

Speurtocht en pindasnoerrijgen op de Kemphaan

Baron Vos is weer neergestreken op de Kemphaan. Hij zit er zelf warmpjes in zijn luxe ingerichte hol deze winter. Maar wat doen de dieren uit het bos eigenlijk deze winter? Kunnen zij nog eten vinden in het bos of kiezen zij er voor om een winterslaap te houden? Leven zij misschien gewoon door of verlaten zij ons kikkerlandje voor warmere oorden? Doe de speurtocht, leer alles over de dieren op de Kemphaan en kraak de code voor de schat! Koop de speurtocht online via www.stadennatuur.nl voor €1,00. De speurtocht is op eigen gelegenheid te doen. Daarnaast kunnen de kinderen in het gebouw van Stad & Natuur gluren naar de vogels voor het raam en een pindasnoerrijgen. Ouders moeten hun eigen kinderen begeleiden bij deze activiteiten. In de voorjaarsvakantie op werkdagen geopend van 9-16 uur.

Adres: Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1 in Almere

Schapenpraatjes bij de schaapskooi

De 'lammetjesboom' is in volle gang! Bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos vertelt de dierverzorger op zondag 25 februari om 14.00 uur en dinsdag 27 februari om 15.30 uur over de ooien en de lammetjes in de schaapskooi. Waarom worden de lammetjes nu al geboren? Hoeveel lammetjes zijn er nu geboren? En de dierverzorger vertelt ook over een aantal bontgekleurde lammeren! Leuk voor jong en oud!

Adres: Vroege Vogelbos, Muiderweg 8, Almere Haven

Klokhuislab: chemische reacties

Op zondag 4 maart sluit Stad & Natuur de vakantie af met het Klokhuislab, dit keer voor kinderen van 7-12 jaar. Alles om ons heen is opgebouwd uit atomen en moleculen. En dan bedoelen we ook echt ALLES! Zelfs dingen die je niet kan zien, maar alleen kan voelen, zoals lucht. Deze workshop staat vol van experimenten zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van 1 atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. Kortom, we gaan aan de slag als scheikundigen in de dop! Reserveer je kaartje via www.stadennatuur.nl!

Adres: Klokhuis, Dettifosspad 8 in Almere Poort