ALMERE - Kunstlinie is op vrijdag 3 juni de plek om the Soul of Jazz te ervaren. Verspreid door het gebouw treden grote namen als Trijntje Oosterhuis, New Cool Collective, Ronald Snijders en Hans Dulfer op. Met een drankje in de hand loopt het publiek van zaal naar zaal om zich te laten onderdompelen in de heerlijkste live jazz-muziek. Ook laat Kunstlinie het publiek graag kennis maken met grote talenten uit de eigen provincie: Jaïnda en Casouco. De allereerste editie van het Flevo Jazz Festival begint om 19.00 uur en zal naar verwachting om 01.00 uur afgelopen zijn.

Line up festival

Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft Ronald Snijders, Howard Komproe e.a.: Kaseko Time
Trijntje Oosterhuis – Burt Bacharach Songbook
New Cool Collective
Steffen Morrison
Hans Dulfer & band
Amsterdam Funk Orchestra ft. Jared Grant – James Brown Tribute
Montis, Goudsmit & Directie
Liquid Spirits
Jaïnda Buiter
Casouco

Kaseko Time

Een van de absolute hoogtepunten in de line up van de allereerste editie van het Flevo Jazz Festival is Kaseko Time. De Surinaams-Nederlandse fluitist, componist en etnomusicoloog Ronald Snijders richt met Howard Komproe en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de schijnwerpers op Afro-Surinaamse muziek van kaseko en kawina.
Het Flevo Jazz festival is mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland en gemeente Almere. Meer informatie en tickets: www.kunstlinie.nl/jazz