ALMERE - Flairck is sinds jaren een grote naam met een mix van klassiek, pop, folk en jazz. Van muziek met theater en kunst. Nu komen zij in nieuwe formatie ‘Back Alive’ naar Almere, bij Goede Rede Concerten op zaterdag 27 november om 20.00 uur.

Gloednieuwe muziek en frisse arrangementen van de meest toonaangevende werken uit de lange geschiedenis van Flairck! Een jonge generatie muzikanten nam in 2017 de fakkel over van de succesvolle Nederlandse groep. Nu verkennen ze nieuwe paden en blazen ze Flairck nieuw leven in! Verwacht een brok energie met een hedendaagse toets én een verfrissende kijk op een indrukwekkend muzikaal verleden! Flairck bestaat nu uit Pablo Ortiz (gitaar), Zhazira Ukeyeva (viool), Jeroen Goossens (fluiten), Anouk Sanczuk (viool) en Joris Vanvinckenroye (contrabas). Zij presenteren zich nu ook in Almere met hun nieuwe CD ‘Back Alive’.

Flairck vanaf 1978
Tijdens zijn studie bouwkunde in Delft ontmoette Erik Visser in het begin van de zeventiger jaren de Haagse fluitist Peter Weekers. In het jaar 1978 richtten de beide heren, na twee jaar voorbereidend werk Flairck op, samen met gitarist Hans Visser en violiste Judy Schomper. Het succes kwam snel en onverwacht. Na een eerste serie concerten in het Haagse Appeltheater stroomden de aanbiedingen binnen en verdrongen platenmaatschappijen elkaar om een album met de groep te kunnen maken. De eerste LP “Variaties op een Dame” behaalde de status van dubbel platina en werd bekroond met een Edison. Daarna volgden er vele méér. Opvallend was het artwork, de lp hoezen en affiches vervaardigd door de Haagse schilder Poen de Wijs, wiens werk voor een aantal jaren nauw verbonden bleef met Flairck. Flairck was de eerste popgroep die de theaterwereld introk. Dit was het begin van 40 intensieve jaren van wereldroem, diverse musici en vele creatieve producties o.a. ‘Stoomwals’ en ‘The Lady is back’. In 1989 ontving de groep de Gouden Harp, Nederlands hoogste muzikale onderscheiding.


Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.