ALMERE - Corrosia Theater, EXPO & Film in Almere-Haven is naast theater, expositieruimte en café dus ook filmtheater. De komende weken staat een groot en divers aantal films op het programma en in de zomer zal dat programma alleen maar uitgebreid worden. En in de toekomst hoopt Corrosia, met de komst van onze filmserver, en nog groter en actueler filmaanbod te kunnen presenteren voor het Almeerse publiek. Voor mooie films dus ook naar Corrosia!

De komende tijd staan onder andere deze films op het programma:

The Vessel – vrijdag 15 april om 11:00u (Broodje Film) en 20:00u.

In een kustplaatsje in Latijns Amerika verwoest een vloedgolf een basisschool inclusief alle scholieren. Het geloof van de inwoners wordt hierdoor sterk op de proef gesteld. Tien jaar later begint een jongeman met de overblijfselen van de school een mysterieus bouwwerk te construeren. Hierdoor wordt een lang vergeten passie in het stadje aangewakkerd.
Martin Sheen schittert in The Vessel, een film die niet eerder in de Nederlandse bioscopen te zien was.

The Personal History of David Copperfield – vrijdag 29 april om 11:00u (Broodje Film) en 20:00u.

Heb je deze gemist in het filmhuis, dan is dit je kans. Deze ‘must see’ gebaseerd op het klassieke boek van Dickens, is op hilarische en ontroerende wijze verfilmd voor Armando Iannucci (Veep, The Death of Stalin). Nadat de jonge David Copperfield (Dev Patel) door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt hij van het ene avontuur in het andere. David ontmoet de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

KROOST: Jeugdfilms in de meivakantie!

In mei staat onze leukste kinder-kunst-vakantie KROOST! weer op het programma. Naast theater en dansvoorstellingen is een vast onderdeel van KROOST! een super leuk filmaanbod. Dus kun je op zondag 1 mei naar Solan en Ludwig gaan naar de Maan. Op woensdag 4 mei naar Mijn Moeder is een Gorilla. Op vrijdag 6 mei naar Duck Duck en op zondag 15 mei naar De Grote Boze Vos. Tijdens KROOST! is er genoeg te beleven in Corrosia voor iedereen van 6 tot 96 jaar.

I Care A Lot – vrijdag 6 mei om 11:00u (Broodje Film) en 20:00u.

Deze keiharde film is niet voor tere zieltjes. Rosamund Pike schittert als Marla Grayson, een ‘voogd’ die haar bejaarde cliënten zonder schaamte berooft en berooid, zonder enige vrijheid, achterlaat. Alles verandert wanneer een nieuw slachtoffer niet is wie ze lijkt en Marla zelf de prooi wordt.

Mijn vader is een vliegtuig – vrijdag 13 mei om 11:00u (Broodje Film) en 20:00u.

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Wanneer haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze besluit contact op te nemen met haar vader, die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft. Dat is het begin van een onthutsende ontdekkingstocht door het verleden. Elise Schaap schittert in dit doorvoelde drama, dat een zeer succesvolle première beleefde op het Nederlands Film Festival.

Alleen in Corrosia: Broodje Film!

Van film én een heerlijke lunch genieten? Het kan bij Broodje Film. Iedere vrijdag om 11:00u een film en aansluitend lunch in het Corrosia Café.

#KAARTJESKOPEN?!

Kaartjes voor alle theater- en filmvoorstellingen in Corrosia koop je het makkelijkste via www.corrosia.nl.