ALMERE - Na het succes van de zomerprogrammering van 2021 bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere stelt het bezoekerscentrum ook dit jaar weer de grote festivaltent ter beschikking aan ondernemers en andere geïnteresseerden. Ondernemers, sportdocenten, workshopleiders en cultuurmakers zijn welkom om eigen activiteiten te organiseren in de tent en gebruik te maken van de faciliteiten van het Natuurbelevingcentrum.

Vanaf 13 juni is er op het terrein bij Natuurbelevingcentrum een grote festivaltent (tarp) opgezet die tot in ieder geval eind augustus geprogrammeerd kan worden. Vorig jaar waren de meditatiewandelingen, het yoga-festival en de schilderworkshop het meest populair. Maar ook bijvoorbeeld de muzikale zondagmiddagen, performances en schrijfworkshop konden dankzij de tent in 'corona-tijd' plaatsvinden en bezocht worden. Deze zomer krijgen we hopelijk niet te maken met dezelfde maatregelen, desondanks krijgen geïnteresseerden weer dezelfde mogelijkheden geboden.

De festivaltent staat op een bijzondere locatie bij Oostvaardersplassen Almere, aan de rand van het Natura2000 gebied. Ondernemers kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld water, elektra, tafels en stoelen en de gratis parkeerplaatsen. Op de locatie is ook horeca en een terras aanwezig. De activiteiten die worden georganiseerd, worden meegenomen in de communicatiekanalen van het Natuurbelevingcentrum.

Gedacht wordt aan passende activiteiten bij het gebied zoals yoga, lezingen, creatieve workshops, akoestische muziek, markt, literaire middag, performances, demonstraties of kinderactiviteiten. Een klein festival organiseren behoort ook tot de mogelijkheden.

De huur voor het gebruik van de tent en faciliteiten is 10 procent van de kaartverkoop. Overleg is mogelijk. Geïnteresseerden kunnen een email sturen naar Muriël van der Wal info@vanderwal-projectmanagement.nl