ALMERE - Een Frans barokorgel is bijna niet meer te vinden in Nederland, maar in Almere staat er nog één. En wel in kerkcentrum de Goede Rede in Almere-Haven. Het rondreizend festival klassieke muziek en cultuur Festival Via Musica, voorheen Travelling in Baroque, begint op 8 augustus. Dan verzorgt het Apollo Ensemble een openingsconcert, in de sfeer van de eeuwenoude Chapelle Royale in Parijs.

Festival Via Musica wordt gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus. Iedere dag op een andere locatie; in Almere-Haven, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde. In Dronten vindt het slotconcert plaats.

'Via Musica voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte. Tijdens deze vierdaagse reis treffen we elkaar met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, stijlen en met een zeer afwisselende bezetting', vertelt Marion Boshuizen van Festival Via Musica. 'Concerten worden afgewisseld met film, poëzie en gastronomie. Deze reis vindt fysiek plaats op alle bekende en onbekende plekken van Flevoland. Reis mee, proef de sfeer van kwaliteit en kom binnen in de fantastische wereld van de muziek.'

Het gehele festival staat in het teken van Parijs. 'Iedere dag lichten we iets anders van Parijs eruit.' Tijdens de concerten in Almere op 8 augustus staat orgelmuziek centraal. Om 14.00 uur is er een concert voor jong en oud, een educatief concert met muziek voor orgel, fluit en strijkers. Dit is uitermate geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen; er worden korte stukken uit het programma gespeeld en het gehele concert duurt slechts een uur. De muziek is feestelijk en uitbundig.

Het officiële openingsconcert is om 20.15 uur door het Apollo Ensemble met muziek van Corrette en Blavet met zang van Johannette Zomer en Elisabeth Hetherington (sopraan). Het concert is bij kaarslicht en dat zorgt voor een ingetogen, sfeervolle en intieme sfeer.

Reserveren
Reserveren is gewenst en kan via de website van het festival: www.festivalviamusica.nl, per email info@festivalviamusica.nl of eventueel per telefoon 0320-227718. Kerkcentrum de Goede Rede is te vinden aan de Kerkgracht 60 in Almere-Haven.