ALMERE - Festival Het Groene Geheim, het verrassende nieuwe klassieke muziekfestival in Almere, kondigt met enthousiasme aan dat de kaartverkoop voor zijn debuuteditie van start gaat. Dit nieuwe festival vindt plaats op zondagmiddag 16 juni 2024 op het sfeervolle landgoed de Kemphaan in Boswachterij Almeerderhout in Almere. Dit zomerse evenement belooft een middag vol muzikale ontdekkingen en gezelligheid te brengen, geschikt voor jong en oud. Festival Het Groene Geheim is avontuurlijk, energiek en laagdrempelig, met een unieke mix van klassieke muziek en natuur.

Het geheim onthult zich


Tijdens deze eerste editie van Festival Het Groene Geheim kunnen bezoekers dwalen over het bosrijke landgoed en muziekpareltjes ontdekken op onverwachte plekken. Op binnen- en buitenlocaties vinden optredens en producties plaats van hooggekwalificeerde musici en gezelschappen van (inter)nationale allure: Black Pencil, Dutch String Collective, BOI AKIH, Beate Loonstra, Apollo Ensemble (een installatie), Ensemble Triptyque en Oorkaan.

Waar natuur en muziek samenkomen


Op de Kemphaan smelt de rijke traditie van klassieke muziekstromen samen met de prachtige natuur. Bezoekers kunnen, zittend in het zonnetje, samen met vrienden en familie een middag lang genieten van muzikaal vakmanschap en activiteiten (ook voor kinderen). Vanaf de opening om 12:00 uur door wethouder Kees Ahles van Leefbaar Almere, de lunch op het centrale plein, tot aan het slotakkoord rond 17:00 uur.

Met een dagkaart krijgen bezoekers toegang tot het gehele middagprogramma en kunnen ze zelf hun route over het festivalterrein bepalen.

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetgroenegeheim.nl

Achtergrond

Festival het Groene Geheim is een initiatief van Stichting Groene Geheim. Het wordt financieel ondersteund door Het Cultuurfonds Flevoland, Almere City Marketing, Gravin van Bylandt Stichting en Stichting en Maatschappij tot bevordering der toonkunst. En wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerkingen met Goede Rede Concerten, Black Pencil, Stad & Natuur Almere, Staatsbosbeheer, NMF Muziekinstrumentenfonds, Dag van de Componist, New Music NOW, Stadsboerderij Almere en Familie- en Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan. Met dit jaarlijks terugkerende festival wil de stichting toewerken naar het 50-jarig jubileum van Almere in 2026, waarbij dit festival als katalysator voor artistieke en culturele bloei kan dienen.

Extra middelen

Met dank aan de bijdragen en donaties van verschillende fondsen en lokale partners wordt dit festival mogelijk gemaakt. Echter, om het nog mooier te maken, is extra financiering welkom. Stichting Het Groene Geheim doet daarom een beroep op het publiek, op liefhebbers en op bedrijven en organisaties voor wie het een unieke kans biedt om hun betrokkenheid te tonen en bij te dragen aan een inspirerend cultureel initiatief in Flevoland. Elke bijdrage komt volledig ten goede aan het festival en de musici. Donaties voor Festival Het Groene Geheim zijn welkom via voordekunst.nl.