ALMERE - Op donderdag 8 maart vindt in bibliotheek Stad om 14.15 uur de opening plaats van de expositie Gewoon Natuur. De werken voor deze expositie zijn gemaakt door leerlingen van PrO Almere en het Buitenhout College.

De leerlingen hebben zich laten inspireren door het thema van de landelijke Boekenweek, Natuur. De expositie is, tijdens openingstijden, te zien tot en met 26 april.

PrO Almere en Buitenhout College

De selectie van de tentoongestelde kunstwerken is gemaakt door de docenten van beide instellingen. De kunstenaars zijn allemaal leerlingen tussen de 12 en 17 jaar oud. Tijdens de inrichting van de expositie wordt er met een kritische blik gekeken naar welke kunstwerken goed met elkaar werken en wordt er bepaald hoe de expositie eruit komt te zien. De expositie laat schilderijen zien, insecten gemaakt van natuurlijke materialen, pen- en inkttekeningen, collages, maar ook groter beeldend werk.
Vorig jaar exposeerden de beide scholen voor de eerste keer in de nieuwe bibliotheek en ook dit jaar zijn de leerlingen heel enthousiast en erg benieuwdnaar hoe het eruit komt te zien. “Kunst is leuk, omdat ik hier mijn eigen ‘ding’ in kwijt kan, mijn creativiteit, het is nooit saai”, is één van de vele reacties van de leerlingen.

Opening

Op de dag van de opening gaan de leerlingen de straat op om met mensen het gesprek aan te gaan over natuur. Hiervoor hebben ze fotolijsten en pamfletten gemaakt om aandacht te vragen voor de natuur.