LELYSTAD - De Marker Wadden zijn het weekeinde van 23 en 24 september 2017 geopend voor publiek. Iedereen kan kijken en voet aan wal zetten op dit nieuwste stukje Flevoland in het Markermeer.

Vanuit de haven van Lelystad vaart op 23 en 24 september 2017 elk uur een veerdienst naar het nieuwe eiland in aanleg. Ook met een eigen bootje kan het publiek dit weekend de bouwlocatie binnenvaren.

Aanmelden

Om de Marker Wadden te bezoeken moet je je aanmelden. Voor de veerdienst kan dit via de website van markerwadden bij expeditie. Als men met eigen boot wil komen is aanmelden verplicht, dit kan via een mail naarexpeditie@markerwadden.nl , o.v.v. datum, naam boot, aantal opvarenden en contactgegevens van de schipper.

Bezoek aan een uniek project in aanbouw

Het publiek kan al een flinke een rondwandeling maken langs de slibcompartimenten. Er zijn vele gidsen aanwezig voor uitleg over het project en de natuurontwikkeling en de vogels. De aanleg van de eilanden is in volle gang en doorgaans afgesloten als bouwlocatie. De aanleg gaat voortvarend de contouren van drie eilanden zijn al te zien vanuit de lucht. Het riet gaat langzaam groeien en vogels hebben de eilanden al massaal ontdekt.

Over Marker Wadden

Marker Wadden is een uniek project dat bijdraagt aan natuurherstel van het Markermeer. Met zand, klei en slib uit het meer worden paaiplaatsen, eilanden en natuurlijke oevers gemaakt. Bedreigde dieren en planten profiteren daarvan. Met dit project wordt een robuust natuurgebied gecreëerd dat voor de hele Nederlandse natuur van groot belang is. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de aanleg van de natuureilanden en geldt in het gebied een vaarverbod. In de loop van de zomer van 2018 wordt de haven van het eerste eiland toegankelijk voor het publiek.

Meer weten?

Het project Marker Wadden wordt in opdracht van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat uitgevoerd door Boskalis. Marker Wadden worden mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij en Natuurmonumenten. Vanuit de overheid dragen het ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur & Milieu, provincie Flevoland en provincie Noord Holland bij aan het realiseren van de eerste fase Marker Wadden. Ook zijn enkele maatschappelijk organisaties en het bedrijfsleven betrokken.