ALMERE - Almeerse producer en rapper Esko geeft op zaterdag 14 december een show tijdens de eerste editie van het podiumprogramma ‘ALLY on stage’. Het gratis programma start om 15:15 uur en vindt plaats op de ALLY-trap van het Forum in Almere Centrum. Het podiumprogramma geeft jonge Almeerse artiesten letterlijk podium in eigen stad. Daarnaast krijgt de jeugd kans om hun Almeerse artiesten gratis en live te ervaren. Zo wordt de jongerencultuur zichtbaarder in Almere.

De ALLY-trap is op zaterdag 14 september officieel geopend door wethouder Van Garderen. De trap is ontworpen door kunstenaarscollectief Kamp Seedorf. Esko zou de trap onthullen met de wethouder, maar hij moest wegens ziekte afzeggen. “Hij voelt zich gelukkig weer een stuk beter en heeft veel zin om alsnog een show te geven voor de Almeerse jeugd,” aldus zijn management.

Opkomende artiesten in de spotlights
ALLY on stage is mede-geïnitieerd door de Almeerse rapper Lil MG. Hij trad op tijdens de opening van de ALLY- trap en was warm verrast door het enthousiasme van het aanwezige publiek. Op 14 december zal hij daarom ook weer optreden en diverse tracks laten horen van zijn gloednieuwe EP, die uitkomt op 17 januari 2020. Naast Esko en Lil MG staan ook Lauwtje en Kai op het podium.

Live design tijdens de modeshow
In het programma staat ook een modeshow van Manpowerr. Manpowerr maakt kunstwerken op jassen. Hij ontwerpt live tijdens de modeshow een jacket, waar het publiek kans op maakt. Daarnaast zijn er diverse winacties tijdens het gehele programma van ALLY on stage.