ALMERE - Strijkkwartet Ragazze komt naar Almere en speelt op 8 april twee concerten bij Goede Rede Concerten. In de middag spelen de musici het programma ‘In de Geheime Tuin’ met oude én nieuwe muziek van Mozart en Caroline. In de avond volgt een indringende vertolking van de ‘Winterreise’ van Schubert met bariton Michael Wilmering.

Het Ragazze Quartet
Het strijkkwartet bestaat uit voor dit concert uit Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Claire Bleumer (cello). Ze spelen diverse klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het Ragazze Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het ensemble werkt samen met acteurs, dansers en schrijvers. De optredens vragen iets van alle zintuigen en daarmee slagen ze erin steeds nieuw publiek voor zich te winnen.

In de geheime tuin
De middag begint om 16:00 met het programma ‘In de Geheime Tuin’. In dit concert vertolken oude en nieuwe muziek samen de klank van de natuur. Componiste Caroline Shaw schreef speciaal voor het Ragazze Quartet een nieuw strijkkwartet. Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu en won als jongste componiste ooit een Pulitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices. Naast werk van Shaw speelt het Ragazze Quartet het vierde strijkkwintet van W.A. Mozart met altvioliste Judith Wijzenbeek. Een bijzonder concert waarvoor de Goede Rede verandert in een muzikale ‘geheime tuin’.

Winterreise
In de avond vertolkt het Ragazze Quartet de ‘Winterreise’. Wim ten Have arrangeerde speciaal voor het Ragazze Quartet een nieuwe versie van dit stuk van Schubert. Waar de piano het soms wint in percussieve momenten, kan het strijkkwartet vaak meer warmte, leven en diepte in de klank leggen. Winterreise kent een duidelijke plaats binnen het liedoeuvre van Schubert, maar heeft ook een centrale plaats in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van de Winterreise. Bij dit concert schuift Bariton Michael Wilmering aan bij het Ragazze Quartet, hij zingt grote operarollen maar houdt ook van liedkunst en maakte zijn eigen voorstelling Grenze(n)loos over de vluchteling van nu.

Carillonconcert
Voorafgaand aan de twee concerten van het Ragazze Quartet speelt Arie Abbenes, oud stadsbeiaardier van Utrecht, op het carillon van de Goede Rede. Passend bij het programma van de rest van de dag staan muziek van Mozart en Schubert op het programma. Dit concert begint om 15:15. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.goederedenconcerten.nl. Reserveren kan ook door te bellen met 06-80140467.