ZEEWOLDE - De Dogsurvival wordt elk jaar populairder! Vorig jaar deden er nog vijfhonderd baasjes met hun hond mee, nu staat de teller op maar liefst zevenhonderd deelnemers. De Dogsurvival start deze zaterdag vanaf camping De Parel en gaat vervolgens via een uitdagend parcours door het bos van Zeewolde.


De Dogsurvival Zeewolde is de grootste mud & obstacle run van Nederland. Deelnemers leggen een parcours af van ruim vijf kilometer door het bos, het water en de modder. Hierbij moeten vijftien hindernissen genomen moeten worden door zowel baas als hond! Dat vereist vertrouwen van de hond in zijn baas. “Het belooft dit jaar ook weer een flinke uitdaging te worden” aldus Judith Voost namens de organisatie van Dogsurvival Zeewolde.. Deelnemers komen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland. Ze nemen deel in de verschillende klassementen, zoals atleten, open klasse, recreanten of groepen. Dit jaar komt zelfs de bekendste dierenarts van Nederland Piet Hellemans de prijsuitreiking verzorgen. Zelf loopt hij mee in de atletenklasse.

Start & finish
De start en finish is op camping De Parel waar ook diverse kramen en foodtrucks staan opgesteld. Hier kunnen de bezoekers terecht voor een versnapering voor zichzelf maar ook voor de hond. De eerste deelnemer start om 09.30 uur en de laatste om 14.30 uur. De bezoekers kunnen de wedstrijd ook volgen via grote tv schermen die daar opgesteld staan.

Organisatie
De organisatie is in handen van Stichting Dogsurvival Zeewolde en ruim 60 vrijwilligers. De dag is mede mogelijk gemaakt door de verschillende sponsoren die zich graag voor dit evenement inzetten.

Meer informatie: www.dogsurvivalzeewolde.nl / www.puurzeewolde.nl