ALMERE - Op woensdag 4 oktober is het feest bij Kinderboerderij Den Uylpark, het is namelijk dierendag! De dieren zijn er al, kom jij ook? Er zijn creatieve workshops, de opening van de speurtocht Vinny het varken en natuurlijk genoeg momenten om alle dieren te zien. Dierendag is voor iedereen te bezoeken. Toegang tot de boerderij is gratis, voor sommige activiteiten vragen we een kleine bijdrage.

Bij een feestje hoort lekker eten, dus gaan we een heuse taart maken. Natuurlijk geen echte, want die mogen de dieren niet. We maken een taart, speciaal voor onze harige vrienden. Je mag de dieren naar hartenlust knuffelen. Verder zijn er allerlei leuke creatieve activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een leuk diertje maken bij Elly en de Kunstbus of samen met andere kinderen onder leiding van Erik Fakkeldij een insectenhotel maken voor de kinderboerderij. Ook zijn er ook wat andere dieren op bezoek bij de Kinderboerderij, dus vanmiddag doen we het een beestje anders!

Daarnaast gaat de speurtocht Vinny het Varken officieel van start. Om 13.30 uur zal de speurtocht officieel geopend worden! Varken Vinny komt uit het Brabantse land. Maar zijn vader en moeder zijn op reis. Daarom mag Vinny bij zijn familie in Almere logeren. Hij is hier net aangekomen en hoorde dat er op Kinderboerderij Den Uylpark veel leuke dieren wonen. Hij gaat bij ze op bezoek. Ga je met hem mee op verkenning? De speurtocht kan voor €1,00 of 1 strip per speurtochtboekje gedaan worden. De speurtocht gaat over de kinderboerderij en door het Den Uylpark heen

Voor sommige activiteiten moet je betalen met een strippenkaart van Stad & Natuur: €5,00 voor een strippenkaart met 5 strippen of €1,50 voor een losse strip.

Ook op kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten organiseert Stad & Natuur dierendag. Daar zijn leuke creatieve workshops en een theatervoorstelling. Kijk voor meer informatie over het programma en de kosten op www.stadennatuur.nl