ALMERE - Deze week is het programma bij Corrosia zo diverse dat we er geen enkele sticker op kunnen plakken! In de meivakantie KROOST!, de leukste kinderkunstvakantie van Almere met heel veel familie-aanbod. En verder is er dans, theater en natuurlijk ook film.

KROOST! – De leukste KinderKunstVakantie van Almere.… Niemand hoeft zich te vervelen!

Op dinsdag 3 mei om 15:00 uur gaan we Tuinieren met Slagwerk samen met Slagwerk Den Haag. In deze muziektheatervoorstelling duikt Slagwerk Den Haag het achtertuintje van hun studio in. Het lapje grond blijkt een muzikaal oerwoud geworden. Er komt muziek uit bloempotten en klompen, er wordt gespeeld op een echte cactus en een Syrische handtrommel én er is een avontuurlijk uitstapje naar de Japanse rotstuin van buurman John Cage. Doe jij mee?

Op zaterdag 7 mei kun je om 15:00 uur naar de interactieve dansvoorstelling (4+) van Keren Levi. Topsy Turvy is een dansvoorstelling IN een video-installatie! In deze bijzondere voorstelling komen dans en beeld uit de ‘echte 3D wereld’ en uit de ‘platte 2D scherm wereld’ samen. Voor je ogen ontvouwt zich een avontuur, een jacht naar de schat, waarin iedereen een rol heeft als aanjager van het verhaal.

De grote afsluiter is de voorstelling van Max Tak op zondag 8 mei om 15:00 uur. Het groene meisje is een zeer hygiënische familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar, vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, geheimzinnige superkrachten en groene hamburgers. We zijn te gast bij Perry en Loek, de eigenaren van een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek zich elke dag een hernia schrobt, zit Perry thuis. Hij is allergisch voor alles, vooral voor planten en kinderen. Op een dag staat er tot hun onaangename verrassing een meisje op de stoep. Wat komt ze doen en wat zit er in de doos die ze bij zich heeft?

En er is ook KROOST! op zondag 1, woensdag 4 en vrijdag 6 mei. Dan kun je lekker naar de film om 11:00 uur. Op www.corrosia.nl zie je welke leuke animatiefilms we dan draaien!

Verder op het programma:

De bijzondere dansvoorstelling Krave op donderdag 28 april, aanvang 20:30 uur.

Twee jaar lang moesten we afstand houden. Geen aanraking, geen botsing, geen verstrengeling. Dat moet er nu uit. Krave van Jasper van Luyk/Shifft/Doxx is een zeer fysieke dansvoorstelling waarin lichamen raven, en elkaar opzwepen, waarin aanraking geen optie is maar een eerste levensbehoefte.

Deze ‘must see’ draait nog één keer… In Corrosia! The Personal History of David Copperfield op vrijdag 29 april om 11:00 en 20:00 uur. Een klassiek verhaal in een zéér vermakelijk nieuw jasje, met verve verfilmd door Armando Iannucci (The Death of Stalin). In de hoofdrollen schitteren onder meer Dev Patel en een geweldige Tilda Swinton.

En op zaterdag 30 april kun je rekken en strekken met Yogi Anni, aanvang 20:30 uur.

Een tragikomedie over een Amerikaanse yogavlogger die verstrikt raakt in haar eigen zoektocht naar verlossing. Knalroze neonkleuren waren nog nooit zo pijnlijk, mistroostig en stiekem ook hilarisch. Annica Muller liet zich inspireren door haar eigen ervaring, door yoga en door vlogs, tutorials en TEDtalks. Winnaar van de Fringe Award op Amsterdam Fringe Festival.

Kijk op de website van Corrosia voor het hele programma, meer info en tickets.