ALMERE - In de zomer genieten de theatergroepen van een welverdiende pauze na een hectisch seizoen, maar de deuren van Corrosia gaan zeker niet dicht. De hele zomer lang is de EXPO een cultureel tuincentrum waar De Kwekerij ruimte biedt aan tien startende kunstenaars. De expositie is geen moment hetzelfde en is dus altijd interessant om te bezoeken. Verder op het programma: heel veel film en twee onmisbare toneelavonden.


Dobru & Ik – woensdag 29 juni, 20:30u en donderdag 30 juni, 20:30.

Twee avonden te zien! In Dobru & ik gaan acteur Kenneth Herdigein en spoken word artiest Guillano Herdigein op zoek naar de mens achter het iconische gedicht Wan Bon van schrijver/dichter/activist Dobru. Wan Bon raakt het hart van Suriname, benoemt de verschillen in het land maar brengt mensen ook nader tot elkaar brengt. Vele Surinamers kennen het werk uit hun hoofd en ook bij veel Nederlanders klinken de woorden ‘…someni wiwiri, someni kriki, someni prakseri, someni fasi fu anbegi, someni skin, someni tongo… wan pipel’ bekend.

Dobru & Ik

is emotioneel en verbindend muziektheater met historisch materiaal, persoonlijke ervaringen, oude en nieuwe teksten en de volkse accordeon versus hedendaagse rap. Historisch en urgent tegelijk.

Queenpins - vrijdag 17 juni om 11:00u (Broodje Film) en 20:00u (inclusief drankje).

Twee beste vriendinnen plannen de oplichting van de eeuw in deze vrolijke misdaadkomedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Connie (Kristen Bell) en JoJo (Kirby Howell-Baptiste) zijn beste vriendinnen en echte coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. Om de inkomsten in een hogere versnelling te krijgen, zetten ze een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. Coupon Queens was niet eerder in de Nederlandse bioscopen te zien!

Onbeperkt naar de film!

Echte filmliefhebbers kunnen de hele zomer bij Corrosia terecht voor de mooiste verre avonturen, romantische verhalen en meeslepende documentaires. En nu al helemaal: voor slechts 25 euro kun je deze zomer onbeperkt naar de film in Corrosia. Alle informatie over de filmpas vindt je op de website van Corrosia, Theater, Expo en Film.

Kijk op www.corrosia.nl voor het hele programma, meer info en tickets.