ALMERE - Het is een drukke en diverse week op in de theaterzaal van Corrosia. Veel films en voorstellingen. Bijvoorbeeld de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival, een theatervoorstelling van Stichting Moscou, een dansvoorstelling van Fractal Collective en we kijken uit naar het concert van harpiste Lavinia Meijer.

Lavinia Meijer

Untitled 2 is de nieuwe voorstelling van harpiste Lavinia Meijer. Te zien op woensdag 18 mei, aanvang 20:30 uur. Lavinia Meijer speelde over de hele wereld met de groten der aarde en is van alle markten thuis: van klassiek tot meer experimenteel werk, maar ook elektronische muziek, theatermuziek en jazz. Untitled 2 is een muzikaal programma waarin Lavinia beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities combineert tot een prachtig muzikale avond.

Het feest kan beginnen want Leon en Lilou zijn binnen

De slingers kunnen opgehangen worden en de feesthoedjes uit de kast gehaald! Samenkomst in positieve sfeer, op dinsdag 17 mei, aanvang 20:30 uur wordt één groot feest!

Eindelijk mogen we weer! Na twee jaar binnen zitten brengen vrienden Leon en Lilou van Stichting Moskou een ode aan het feest. Van kringverjaardag tot knalfuif: iedere vorm van een ‘samenkomst in positieve sfeer’ (aldus het woordenboek) komt aan bod. In het glinsterende licht van een discobal passeren belangrijke levensvragen de revue: Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? Is een vis een goed verjaardagscadeau? Na afloop zetten we het feest nog even voort en kan het publiek in gesprek gaan met de makers.

Hiphop meets hedendaagse dans

Op zaterdag 14 mei, aanvang 20:30 uur, stemt Chasing the , een coproductie van Korzo en Fractal Collective, tot nadenken! Het uitgangspunt voor deze dansvoorstelling is onze onvermoeibare zoektocht naar geluk en de vraag of er wel zoiets bestaat als de ultieme bevrediging. Door de deuren te openen tussen hedendaagse dans en breaking zorgt choreograaf Zino Schat ervoor dat vernieuwende mengvormen geboren worden die het slechts tegenover elkaar plaatsen van twee dansstijlen overstijgen. Daarmee draagt hij bij aan de evolutie van hiphop, een nog jonge cultuur uit de straat ontstaan.

Iedere vrijdag FILM!

De Vrijdagfilm van vrijdag 13 mei is Mijn vader is een vliegtuig. Aanvang 11:00 (Broodje Film) en 20:00 uur (inclusief drankje). Deze openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2021, waarin actrice Elise Schaap schittert in de hoofdrol, is een onthutsende ontdekkingstocht door het verleden. Nog één keer te zien in Corrosia.

Familie-zondag

Op zondag 15 mei is het familietijd met de grappige animatiefilm De grote boze vos. Aanvang 11:00 uur. Een vos denkt dat hij een kip is en steelt eieren. Een konijn assisteert de ooievaar wanneer hij een baby moet afleveren. Een eend vervangt de kerstman bij het cadeautjes bezorgen. Alle dieren krijgen een grote uitdaging voorgeschoteld. Na afloop lekker met z’n allen lunchen in Corrosia Café.

Kijk op de website van Corrosia voor het hele programma, meer info en tickets.