ALMERE - Nu de deuren weer geopend zijn, zijn het drukke tijden bij Cultureel Centrum Corrosia in Almere Haven. Voor de komende weken staat veel toneel op het programma. Ook werkt het podium aan haar functie als filmtheater: momenteel is minimaal één keer per week film te zien en dat aanbod wordt binnenkort uitgebreid. Ook Corrosia Café breidt uit. Het café is vijf dagen per week geopend en levert ook maaltijden die specifiek op het culturele programma aangepast worden.

Deze week op het programma bij Corrosia:
THEATER: Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed – zaterdag 9 april, 20:30u.Feminisme op de planken! Lotte Dunselman brengt een onverschrokken ode aan de actrice en de nog altijd ongelijkwaardige rolverdeling in de toneelwereld. Lukt het om er aan te ontsnappen? Hun machteloosheid is zowel schrijnend als geestig.

MUZIEKTHEATER: Chicken HaalHaal, het Bruiloftsmaal – maandag 11 april, 18:00u.Het razend populaire Volksoperahuis is terug bj Corrosia met deze marathonaflevering van hun 'theatersoap' Chicken HaalHaal. In Het Bruiloftsmaal beleef je het wel en wee van de personages, inclusief een heerlijk maaltijd!

THEATER:BIMS – dinsdag 12 april, 20:30u.BIMS, oftewel de Bijlmer. Deze muzikale productie van Priscille Vaudelle/Frascati is een ode aan Amsterdam Zuidoost en haar inwoners. Een coming of age verhaal over een groep Surinaams-Nederlandse jongeren wonend in Amsterdam Zuidoost, vechtend tegen gentrificatie en racisme.

FILM:The Vessel – vrijdag 15 april, 11:00u en 20:00u.Niet eerder in de nieuwe bioscopen te zien geweest maar nu wel bij Corrosia: dit pareltje met Martin Sheen in de hoofdrol, over een stadje met een trauma en een mysterieus bouwwerk.

Meer info over de voorstellingen en films vind je op www.corrosia.nl. Daar kun je ook makkelijk kaarten kopen!