ALMERE - Bij Jeugdtheatergezelschap de zAAk A draait het niet alleen om vermaak, maar ook om het prikkelen van de fantasie en het stellen van wezenlijke vragen. Theatermaker en kinderfilosoof Annelies Appelhof brengt in haar voorstellingen belangrijke thema's aan de oppervlakte. Wat is rechtvaardigheid? Hoe weet je wat waar is? En zijn jouw ideeën hetzelfde als die van anderen?

In de voorjaarsvakantie speelt de zAAk A op maandag 19 februari de interactieve voorstelling bAAs (5+) in Corrosia Theater, Expo & Film.
Aanvang 15 uur.

Wie is de bAAs?

Soms is het goed om de zaken eens om te draaien. Bijvoorbeeld als je baas zich misdraagt. ‘En dan deden we nu dat jij de hond en ik de baas was!’, zegt Poedel tegen zijn dompteur Monica. Vanaf dan breekt er een ware machtsstrijd los en ontstaat een ontregelend en interactief uurtje spektakel voor hoofd, hart en hoepel. Na de muzikant en een agent wordt tenslotte het hele publiek meegesleurd in de eeuwige kwestie: wie is hier de baas?

Wat is macht?

In bAAs staat het thema macht centraal. Het begint met een hond en een dompteur, maar al snel wordt duidelijk dat de hond niet zomaar wil gehoorzamen. Het resulteert in een spel van machtsovernames en pogingen daartoe, waarbij verschillende personages zich willen laten gelden.

Wat deze voorstelling zo interessant maakt, is dat het publiek constant wordt uitgedaagd om mee te denken. Wie heeft de macht? Wie is de baas? Kinderen vanaf 5 jaar worden actief betrokken bij het spel en vullen de rol van aanklager, verdediger en rechter met enthousiasme in.

Ontdek samen met je kinderen hoe deze bijzondere vermakelijke voorstelling afloopt. En als je na afloop even moet bijkomen van je theateravontuur, kun je nog wat spelen met de circusattributen op het podium.

Alle informatie over deze voorstelling vind je op: www.cultureelcentrumcorrosia.nl / www.corrosia.nl.