ALMERE - Op zaterdag 14 mei brengt Camerata Trajectina in een instrumentaal programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Van ‘Flow My Tears’ tot ‘Amarilli mia Bella’. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met harp, luit, citer, blokfluiten en viola da gamba’s. En met zang van speciale gast Klaartje van Veldhoven!

De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En blijven zo springlevend.

Het wordt een vrolijke avond en veel meer dan een concert… Een aangename mix van briljant spel, pakkende melodieën en aanstekelijk speelplezier. Een onvergetelijke belevenis!

Camerata Trajectina is een gerenommeerd en ervaren gezelschap dat met de muziek van de 16e en 17e eeuw de Nederlandse geschiedenis tot leven brengt. In 2022 zijn zij onze artists in residence.

Datum: 14 mei 2022
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Goede Rede Concerten, Kerkgracht 60, Almere Haven

Meer info en kaarten bestellen via www.goederedeconcerten.nl, of bel 06-80140467.