ALMERE - Op 30 januari zijn de eerste twee lammeren geboren en inmiddels is het aantal opgelopen tot 42! De helft van de drachtige ooien heeft inmiddels afgelammerd. Kom jij gluren naar de lammetjes door het kijkraam of luisteren naar de schapenpraatjes op dinsdagen en om de week op zondag? Op 25 maart sluit Stad & Natuur af met een heus lammetjesfeest!

De lammeren zijn dit jaar wat eerder gepland zodat zij bij de start van de lente al naar buiten kunnen om te helpen met het begrazen van de berenklauw. Dan is de reuze berenklauw nog niet zo groot, en kunnen de lammeren er uitstekend bij.

Wil je de lammetjes komen bewonderen? Dan kun je altijd komen gluren door het raam aan de voorzijde van de schaapskooi (Muiderweg 8, Almere Haven). Tijdens de schapenpraatjes op dinsdag- en om de week op zondagmiddag krijg je uitleg over de schaapskudde van Stad & Natuur en met een beetje geluk, wordt er op dat moment een lammetje geboren! Met zoveel drachtige ooien (vrouwelijke schapen) is die kans zeker aanwezig! Tot en met 20 maart zijn er elke dinsdag van 15.30-16.00 uur en in de even weken op zondag van 14.00 tot 14.30 uur schapenpraatjes. Op 25 maart sluiten we het lammetjesseizoen af met een heuse lammetjesdag bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos! De schapenpraatjes zijn gratis.

De lammetjes maken deel uit van de schaapskudde van Stad & Natuur Almere. De wol van de schapen wordt gebruikt door de Almeerse Wolunie, waarbij de wol in de Wolfabriek in de schaapskooi wordt verwerkt tot een product. Uiteindelijk zijn de geboren lammetjes dus op meerdere manieren nuttig: ze begrazen de berenklauw in het Kromslootpark en het Vroege Vogelbos en ze leveren wol voor de Almeerse Wolunie. Maar bovenal zijn ze vooral heel schattig!

Wil je op de hoogte blijven van de babyboom bij Stad & Natuur? Kijk dan op www.stadennatuur.nl en volg ons op Facebook www.facebook.com/stadennatuur! Ook beide kinderboerderijen en het Vroege Vogelbos hebben een eigen facebookpagina.