ALMERE - Liefhebbers van natuur, cultuur, straattheater en outdoor activiteiten komen op zondag 15 juli volop aan hun trekken op Stadslandgoed de Kemphaan. Stad & Natuur organiseert op die dag namelijk zowel festival Rolling Nature als de Bijen- en insectendag, de laatste samen met de imkervereniging. Twee leuke uitjes in één.

Geschikt voor iedereen
Natuur- en cultuurfestival Rolling Nature is een jaarlijks terugkerend natuurevenement, bestemd voor iedereen met een groen hart, een frisse blik en een nieuwsgierige insteek. Leeftijd speelt geen rol. Er is genoeg te doen voor kinderen met grote vragen en volwassenen die weer even kind willen zijn. De activiteiten variëren van spelletjes, knutselen en interactief theater tot leerzame excursies op het landgoed over dieren, bomen en insecten. Kortom: in één middag proef, voel en beleef je de veelzijdigheid van Stadslandgoed De Kemphaan!

Natuur centraal
Festival Rolling Nature is losjes gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals. Alleen is het thema ‘eten’, vervangen door ‘natuur’! Bezoekers kunnen onder meer terecht bij de de trucks en bussen van Oerz, Say Kaas, Doezo, de Stad en Natuur bus en de Kunstbus. Diverse natuurorganisaties uit Almere zijn aanwezig voor rondleidingen en begeleide wandelingen. Denk aan Stad & Natuur, IVN Almere, Vogelwacht en Staatsbosbeheer. Op cultureel gebied vaart Kapitein Kosto voorbij in zijn duikboot (een minitheatertje voor maximaal 12 kinderen tot 12 jaar). Verder zijn er verschillende informatie-, educatie- en doe-stands en kom je alles te weten over bijen, vogels, kerkuilen en schapen. Wie na al die indrukken trek krijgt, kan terecht bij de stand van Dubbel-Op voor een kop koffie en wat lekkers.

Bijen- en insectendag
Rolling Nature en de Landelijke Open Imkerijdagen vallen dit jaar op dezelfde dag! Bezoekt u Rolling Nature? Loop dan ook zeker even langs in de bijenstal! De imkervereniging ontvangt u graag voor een aantal interessante en leerzame activiteiten. Denk aan demonstraties honingslingeren of bijenkorfvlechten, bijenwaskaarsjes maken, insecten bekijken en onderzoeken en diverse workshops. Uiteraard geven de aanwezige imkers uitleg over hun bijenvolken en kunt u Kemphaan-honing proeven en kopen!

Meer weten?
De bijen- en insectendag begint op 15 juli om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Rolling Nature opent de deuren om 12.00 uur en duurt eveneens tot 16.00 uur. Beide evenementen vinden plaats op Kemphaanstraat 1. De toegang en de meeste activiteiten zijn gratis. Voor workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Kijk op de Facebookpagina en de website van Stad & Natuur voor het laatste nieuws en de exacte programmering.