ALMERE - Heeft u al een concert bijgewoond van het Couleur Locale project? 11 musici uit Flevoland bedachten een serie van 15 kleinschalige, klassieke concerten voor een breed publiek op bijzondere locaties in Almere en Lelystad. Het programma is feestelijk gestart op 29 april en brengt de komende weken een muzikaal bezoek aan onder andere het Cultuurhuis Almere Buiten, het Strand aan de Esplanade en de Tiny Church in Almere Poort.

Zaterdag 25 juni – Kindervoorstelling (6+) in Cultuurhuis Almere Buiten
Tom en zijn teckeltje Tata maken van alles mee in de ‘Avonturen van een rossig jongetje’. Op zaterdag 25 juni wordt dit verhaal over alledaagse dingen en bijzondere gebeurtenissen zoals een repetitie van een groot orkest bijwonen verteld door Noortje Braat. Het verhaal wordt met muziek omlijst door Vera Laporeva op viool en Thomass Hermann op piano. In het café beneden in Cultuurhuis Almere Buiten.

Zondag 3 juli – Dansen op het strand aan de Esplanade
Dit extra concert wordt gespeeld door 5 muzikanten uit het Couleur Locale project. Gerhart Drijvers (hoorn), Noortje Braat (zang en viool), Peter Constant (gitaar), Marion Schaap (gitaar) en Vera Laporeva (viool) spelen samen een halfuur lang dansbare muziek. De toegang tot dit concert is gratis, kom dansen op muziek van onder andere het Ierse Riverdance! Dit concert is onderdeel van Klassiek aan het Weerwater, een middag vol muziek met 7 korte concerten aan het strand op de Esplanade. Van 12.00

Donderdag 7 juli – Franse couleur in de Tiny Church
Een heel knus concert op donderdag 7 juli in de kleinste locatie in de serie: de Tiny Church in Almere Poort. Annemieke Hereijgers (fluit) en Thomas Oltheten (fagot) spelen op deze bijzondere locatie een echt Frans programma met een uitstapje naar Beethoven die in Parijs studeerde en daar de basis voor zijn wereldfaam legde. Naast de historische traverso en de barokfagot zullen ook de modernere fluit en Franse fagot (basson) te horen zijn. Een concert met oude en nieuwe muziek gespeeld op oude en nieuwe instrumenten.

Project Couleur Locale
Kijk voor uitgebreide informatie over alle concerten, de musici en de diverse locaties op www.goederedeconcerten.nl/couleurlocale.