ALMERE - Charlie vertolkte het afgelopen seizoen de rol van Medea in Mamma Medea. De Nederlandse Toneeljury: "Charlie Chan Dagelet zoekt de grenzen op van een uiteenlopende reeks aan emoties. Ze schuwt zowel het grote gebaar niet als de fijnzinnige verstilde detaillering. Zo biedt Dagelet met haar gedurfde spel nieuwe inzichten in de emoties en drijfveren van Medea. Met al haar grillige schakeringen tart Medea in de vertolking van Dagelet alle spelregels van de liefde. Zo onberekenbaar en intrigerend als Medea is, zo fascinerend en meeslepend is Dagelet in haar spel."

De pers schreef over haar rol als Medea: "Charlie Chan Dagelet is groots en adembenemend-indrukwekkend." (Theaterkrant.nl), "Dagelet strooit gul met jambische vijfvoeters zonder er verheven poëzie van te maken." (Volkskrant), "Dagelets portrettering van Medea is een briljante evenwichtsoefening tussen intuïtie en intellect." (NRC), "Bloedstollende fenomenale vertolking van Charlie Chan Dagelet." (Telegraaf).

De Theo d'Or wordt op 11 september 2022 uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam. Naast Charlie Chan Dagelet zijn ook Sien Eggers, Janni Goslinga en Hadewych Minis genomineerd voor de prijs.

Mamma Medea
, van Tom Lanoye en in regie van Olivier Diepenhorst, was afgelopen seizoen te zien bij Theatergroep Suburbia. Meer informatie over de voorstelling en Charlie via: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/mamma-medeaen via de website van het Nederlands Theaterfestival: www.tf.nl/programma/charlie-chan-dagelet. De genomineerden voor alle toneelprijzen vind je hier: www.tf.nl/nominaties-vscd-toneelprijzen-2022-bekend.