ALMERE - Maak zaterdagavond 26 november kennis met het ensemble Castello Consort en hun gloednieuwe draagbare Italiaanse orgel. Zij spelen de nieuwe compositie Stylus Phantasticus van Martijn Padding in combinatie met werk uit de 17e eeuw. Deze avond komen ze met 8 musici in Goede Rede.

Stylus Phantasticus
Het Castello Consort is een ensemble voor muziek uit de renaissance en vroegbarok. De musici kenmerken zich door hun zangerige, expressieve klank en hun harmonieuze samenspel. In het programma ‘Stylus Phantasticus’ staat de frivole, fantasievolle muziekstijl centraal die Europa tijdens de vroege barok veroverde. Er is muziek te horen van diverse 17e-eeuwse componisten uit allerlei landen, maar daarnaast is ook aan de Nederlandse componist Martijn Padding gevraagd om muziek te componeren die aansluit bij de ‘Stylus Phantasticus’ én natuurlijk bij het bijzondere instrumentarium van het ensemble. Het Castelllo Consort heeft zich snel ontwikkeld tot een toonaangevend ensemble dat het experiment niet schuwt. Om hun interpretaties van de oude muziek optimaal te kunnen realiseren en de vroeg 17e-eeuwse klanken zo goed mogelijk te kunnen benaderen, heeft het ensemble zelfs een speciaal orgel laten bouwen. Met maar liefst acht registers met metalen orgelpijpen en middentoonstemming, biedt dit verplaatsbaar orgel het ensemble een uniek kleurenpalet met vele extra mogelijkheden tot expressie.

Muziekdag
Eerder op deze zaterdag geeft Castello Consort een workshop aan Almeerse jonge muziektalenten tijdens de Muziekdag die georganiseerd wordt door Stichting Muziektalent Almere. Een leerzame en leuke dag waar ook publiek van harte welkom is.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.