ALMERE - Elk jaar heeft Goede Rede Concerten een Artist in Residence. In 2023 is dat het Castello Consort. Een jong ensemble met een grote passie voor muziek uit de 16e en 17e eeuw. Dit jaar geven zij 6 concerten, daarnaast een aantal extra activiteiten zoals workshops. Op zaterdag 28 januari is het openingsconcert en presentatie van het jaarprogramma, waarbij ook hun eigen gebouwde verplaatsbare orgel te zien en te horen is.


Toen Castello Consort in 2018 bij Goede Rede Concerten een concert gaf, vielen de jonge musici al op door kwaliteit, initiatief en ambitie. Hun programmering is vernieuwend, ze verbinden oude muziek met hedendaagse componisten. Ook hebben ze hun eigen verplaatsbare orgel laten bouwen. Ze doen ook educatieve projecten, onderzoek en nemen deel aan internationale festivals. Bij Goede Rede Concerten komen ze een jaar lang terug op het programma met een serie van 6 verschillende concerten, met een mooi afgerond geheel qua programmering (Frans, Engels, Nederlands, Duits, Italiaans) en een bezetting die varieert van 6 tot 14 musici.

Tijdens het openingsconcert op 28 januari staat de Stylus Phantasticus op het programma. Deze is ontstaan als improvisatiestijl in de orgelmuziek, maar heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot de meest uitdagende kamermuziek, vol spontaniteit en verrassingen. Met muziek van o.a. Frescobaldi, Buxtehude en Weckmann. Dit concert wordt gespeeld door 6 musici.

Tot de zomervakantie staan ze ook nog op de volgende dagen geprogrammeerd:

za 29 april 2023 – Castello Consort - Engelse consortmuziek
za 10 juni 2023 – Castello Consort - Muziek uit de Lage landen

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.