ALMERE - Ook dit jaar vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht weer plaats op Stadslandgoed de Kemphaan. Stad & Natuur Almere wil bezoekers op zaterdagavond 28 oktober laten genieten van het donkere bos. De schoonheid van het donker en het gebruik van je zintuigen staan voorop bij dit evenement. Dit jaar doen ook andere partijen op het landgoed mee, zoals de Almere Jungle met Jungle by night, Fun Forest met Nachtklimmen en Dubbel-Op met dineren bij kaarslicht. Kaartverkoop vindt ook dit jaar online plaats!

Heb jij altijd al een tovenaarsleerling willen worden? Tijdens de Nacht van de Nacht kun je op de Kemphaan weer genieten van een sprookjeswandeling door een sfeervol verlicht bos met lampionnen en fakkels. De belevenissen op de route maken je dit jaar een echte tovenaar. Van toverspreuken tot magische capes en wedstrijden op vliegende bezemstelen, je beleeft het allemaal. Voor de volwassen durfals is er ook nog een stukje eng bos, dit is aan het einde van de route, zodat je kunt er voor kunt kiezen om dit over te slaan. De acts op de route worden door leerlingen van Theaterschool Almere en danscentrum Jouetta opgevoerd. De route wordt sfeervol verlicht, we roepen iedereen op om zaklantarens thuis te laten en de schoonheid van het donkere bos te ervaren, kinderen mogen wel lampionnen meenemen.

Almere Jungle presenteert Jungle by night!
Maak 's avonds een spannende tocht door de jungle. Met een gratis speurtocht ontdek je niet alleen de nacht-actieve dieren zoals de stekelvarkens en de kerkuilen maar ook planten die speciaal uitgelicht worden!

Verder op het landgoed
Daarnaast kun je ook een kijkje nemen bij de Sterrenwacht in het gebouw van Stad & Natuur. Zij staan met enthousiasme klaar om je bij helder weer de kans te geven de sterren te bewonderen. Voordat je de route op gaat kunnen de kinderen een litteken op hun voorhoofd geschminkt krijgen zoals één van de bekendste tovenaarsleerlingen! Beide horecagelegenheden (Dubbel-Op en Buitengewoon Lekker) zijn deze avond geopend voor een hapje een drankje vooraf of achteraf. Aan het einde van de route is ook een cateringpunt. Fun Forest is geopend voor nachtklimmen.

Online reserveren
Het eerste startblok van 19.00 tot 19.30 uur is inmiddels uitverkocht voor de sprookjesroute, bestel daarom snel je kaartje via www.stadennatuur.nl voor € 2,50 per persoon (m.u.v. jonge kinderen die gedragen worden in een draagdoek/rugdrager, kinderwagens zijn niet toegestaan). Kaartjes voor Jungle by night kun je ook via www.stadennatuur.nl.

Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichthinder, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.