ALMERE - De periode voor Pasen is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met de muziek van Bach. Ook in Almere komen liefhebbers van deze wereldberoemde componist aan hun trekken. Op vrijdag 8 maart om 20 uur staat de Johannes-passie op de agenda van Goede Rede Concerten. In een onvergetelijke uitvoering van het Apollo Ensemble en koor o.l.v. David Rabinovich. Met om 19 uur een inleiding.


Bijna iedereen kent wel de Matthäus-passie, het oratorium van Bach over de laatste dagen van Jezus. Zijn Johannes-passie is wat minder bekend, maar tegenwoordig steeds vaker te horen. Het is een compositie vol vaart en drama. De kracht van het koor versterkt dit effect nog verder. Marion Boshuizen van het Apollo Ensemble: “Ik ervaar dat in de Johannes-passie vooral de mens centraal staat. Je voelt daardoor de spanning in de muziek.”

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld. Het ensemble speelt op historische instrumenten en treedt op in wisselende bezettingen. Met de Johannes-passion in Goede Rede zijn ze in voltallige bezetting te horen.

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.