ALMERE - De 18e editie van het Rabobank Almere Haven Festival in het centrum en de havenkom van Almere Haven heeft ruim 70.000 bezoekers getrokken. Het hele weekend werden bezoekers getrakteerd op een uiteenlopend programma, dat varieerde van klassieke concerten, optredens, botterraces, proeverijen en een enorme brocante- en kunstmarkt. Op verschillende proeverijen konden de lekkerste hapjes, de heerlijkste wijnen en bijzondere biertjes worden geproefd. “Het festival kwam al vroeg op gang. Vrijdagavond was het al erg druk op de proeverij en bij het openingsconcert van het AJSO zat het al stampvol. Daarna is het het hele weekend gezellig druk gebleven, aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, dat het festival jaarlijks organiseert.

Het festival werd afgetrapt met een spectaculaire Botterrace op vrijdagmiddag. Maar liefst 26 botters deden mee. ’s Avonds stond het Rosenboom AJSO concert op het programma met een mix van klassieke stukken en bekende filmmuziek gespeeld door het Almeers jeugd Symfonie Orkest. Hoogtepunt van het festival was ook dit jaar weer het Yakult Havenkomconcert op zaterdagavond. Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelde verschillende fragmenten uit beroemde opera’s van onder andere Verdi en Puccini, begeleid door zang van het Toonkunstkoor Amsterdam. De jonge violiste Hawijch Elders maakt deze avond haar debuut bij het bekende Amsterdamse orkest, zij wist het publiek enorm te raken. Ook op zondag konden bezoekers genieten van muzikale acts. Zo trokken het Gitaarspektakel, de verschillende shantykoren en La Familia veel publiek.

Het was het hele weekend gezellig druk op Rabobank Havenkom Proeverij. De horecagelegenheden in de Havenkom gaven drie dagen een voorproefje van de lekkerste gerechten op hun menukaarten. Vanwege het lekkere weer besloten ook flink wat mensen de brocante en antiekmarkt in de havenkom en de kunstmarkt in het winkelcentrum te bezoeken. Daarnaast hebben veel mensen van de gelegenheid gebruikt gemaakt een tochtje op één van de in de Havenkom aangemeerde botters mee te varen.

Het volgende Rabobank Almere Haven Festival vindt plaats van 6 tot en met 8 september 2019.