ALMERE - Bij de Kidsparty op het Stadhuisplein kunnen kinderen zich de hele dag vermaken. Het wordt een grote mensen feestje voor kinderen. Zo zijn er dansoptredens van verschillende dansscholen, kan er meegezongen worden met de Cool Kids Party, is er een acrobatiek workshop en kun je de kunstenaar in jezelf ontdekken. Tijdens koningsnacht en koningsdag in Almere Centrum is er voor ieder kind wat wils te beleven!Het programma is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. Het muziekprogramma en de activititeiten bibberspiraal, discospringen en Circus Snor zijn gratis. Voor de andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Programma op Koningsnacht is van 17.00 – 22.00u en op Koningsdag van 10.00 – 17.00u.DJQuinten Faust kletst de gezellige dag aan elkaar. Tijdens Koningsdag zal Quinten Faust in al zijn enthousiasme worden bijgestaan door kinderen van theaterschool Almere die presentator willen worden en op deze dag laten zien hoe goed ze dat al kunnen: Komt dat zien!

Hakim op z’n best
Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met ‘Hakim op z’n best’ is alles mogelijk.

DJ BEE
Deze spontane DJ kom je werkelijk overal en op elk podium wel tegen! Veelzijdig, energiek, ervaren en uiterst allround! Hij is onbetwist de leukste, vrolijkste en meest ervaren Kids DJ van Nederland. Een nieuw hoogtepunt in zijn KIDS DJ carrière is als DJ Bee aan de slag voor RTL 4’s TELEKIDS en hij te zien is als TELEKIDSdj On Tour!

Kidz-DJ – De ‘Ik hou van oranje’ Show
De Kidz-dj Discoshow is een spetterende show voor zowel de kinderen als hun ouders. Naast het draaien van eigen liedjes, en de leukste hits van nu, verzorgt de Kidz-dj een show vol grappige, interactieve en natuurlijk swingende elementen. Denk hierbij aan de oranje-quiz, een danswedstrijd, de coolste papa en zwoelste mama verkiezing en nog veel meer…

Cool kids Party
De Coolkids Party komt naar Almere om het Koningsdag Kinderplein op spetterende wijze te openen: het is een waanzinnige kindershow met veel bekende kinderliedjes en Top-40 nummers. Daarnaast hebben de Coolkids ook een aantal eigen nummers gemaakt die ze gaan zingen! Nummers als ‘Geef nooit op’, ‘Warming-up’, ‘Je kan worden wat je wil’ en ‘Rockstar’ zullen over het Stadhuisplein schallen, waar door je niet stil kunt blijven staan maar lekker mee zult gaan bewegen. Een show met allemaal liedjes die zo herkenbaar zijn voor het jonge publiek dat ze vrijwel direct mee kunnen zingen voor jong en oud!

Optreden en verkiezing Prins/Prinses van Almere
Spelers van Theaterschool Almere zullen een optreden verzorgen met zang, dans en toneel! Tijdens het optreden zal er een kinderjury door het publiek lopen om te zien of er ook kinderen zijn die misschien de Prins of Prinses van Almere zouden kunnen worden. Wil jij meedoen? Dan word je misschien wel gevraagd op het podium om mee te doen aan de verkiezing!

Acrobatiek workshop
Misschien ken je de theatrobatics wel? Deze act gooide hoge ogen bij Holland’s got Holland, onder leiding van Margje van der Lei. Op Koningsdag komt zij met enkele jonge acrobaten voor een mooie show op het podium. Na afloop zullen de acrobaten op het Stadhuisplein een workshop geven aan kinderen en volwassenen die ook wel eens willen proberen hoe het is om een echte acrobaat te zijn!

Melany Sharon
Melany ken je al van the Voice of Holland, en onlangs schopte zij het heel ver bij het nieuwe t.v.-programma DanceSing! Melany zingt en danst dus prachtig én zij komt uit Almere! Tijdens Koningsdag zal zij een optreden verzorgen met allemaal nummers die kinderen leuk vinden! Daarnaast mag je ook meedoen met de dans- en zangworkshop die zij op het podium gaat geven! Je kunt niet stil blijven staan!

Julia van Bergen
Julia won in 2014 de finale van het Junior Songfestival. Met haar deelname heeft ze er veel fans bij gekregen en is ze inmiddels, met meer dan 22.000 abonnees op YouTube en 92.000 volgers op Instagram, uitgegroeid tot een ware social media influencer. Julia heeft laten zien bij The Voice of Holland dat ze een geweldige zangeres is!

Dansscholen
Almere kent veel danstalent: van jongsaf aan werken veel kinderen heel hard om zich het dansen goed eigen te maken! Maar liefst vier dansscholen zullen met een aantal groepen Almeerse kinderen naar het Stadhuisplein komen om te dansen. Je bent welkom om te komen kijken naar Amy’s Dansstudio, Dance4All, Jouetta’s danscentrum én Dansstudio Yvette.

Nog veel meer kinderactiviteiten!

Ontdek de echte kunstenaar in jezelf! Ga aan de slag met spuitbussen en sjablonen op een schildersdoek en maak je eigen kunstwerk met graffiti. Altijd al een echte circusartiest willen worden? Onder de toejuichende leiding van de docenten van Circus Snor kun je met ballen, diabolo’s, kegels, linten, ringen, koord en eenwielfietsen je eerste trucjes leren!

Heb jij stalen zenuwen? Probeer de reuzenbibberspiraal van 8 meter lang! Kinderen tot en met 6 jaar kunnen hun energie kwijt in discospringkussen. Lekker springen op de leukste liedjes.In het activiteitenlab kunnen kinderen smincken en meedoen aan knutselactiviteiten.

En bij koningsdag hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Maak zelf je smoothie en geniet van heerlijk snacks als poffertjes, suikerspin en churros bij de diverse foodtrucks.