ALMERE - Hij is hier niet zo bekend, maar een ware held in Suriname: Boni. Om zijn ongelooflijke levensverhaal over het voetlicht te brengen is er 'Boni de musical' gemaakt, eigentijds-muzikaal en wervelend gebracht door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten. De hoofdrol, Boni, wordt tot leven gebracht door Almeers acteur Urvin Monte.


Urvin Monte over zijn rol als Boni

"Het is altijd fijn om in je eigen stad te spelen voor je eigen publiek. Maar met het verhaal van Boni maakt het voor mij nog iets specialer. Een Surinaams verhaal dat verteld moet worden en een musical dat je gezien moet hebben. Ally, we komen eraan!"

Over Boni de Musical

Boni leeft ongeveer van 1730 tot 1790, de hoogtijdagen van plantages en slavernij. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname en ontpopt zich tot de leider in een lange en bittere strijd tegen het Nederlandse regime. Diep verscholen in de jungle groeit een mythisch dorp: fort Boekoe.

Dankzij hogere geesten weet Boni zich samen met zijn strijders bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt hij een heftige bedreiging voor de kolonisator. Alleen verraad kan hun krachten breken. Helaas wordt Boni gepakt en gedood. Of niet? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni de Musical is op zaterdag 10 febuari en zondag 11 februari 2024 te zien in Kunstlinie!