ALMERE - De komende jaren gaat het aanstormende theatertalent Ada Ozdogan voorstellingen maken voor Theatergroep Suburbia. Haar eerste voorstelling voor Suburbia is Into the night, een coproductie met Kunstlinie Almere. Met Into the night verdiept Ozdogan de in haar werk terugkerende thema's identiteit en afkomst. De voorstelling is te zien vanaf 4 november in Kunstlinie.

De komende jaren gaat Suburbia met een nieuwe generatie theatertalenten samenwerken. Naast Olivier Diepenhorst en Simon Heijmans zal nu ook Ada Ozdogan haar eerste voorstelling voor Suburbia maken. Ozdogan (1989) is een van de meest veelbelovende theatermakers en regietalenten van haar generatie. Zij is gefascineerd door personages die zich ontworstelen aan de blik van anderen en vechten voor hun eigen identiteit. Zij wordt alom geprezen om haar razend intelligente regies.

Een lovestory. Zou je denken. Een vrouw en een man. Beide van kleur. Niet onbelangrijk. De vrouw filmregisseur, de man acteur. Ook niet onbelangrijk. Ze komen thuis na een première van haar.

Voor de buitenwereld zijn ze jong, geliefd en succesvol. Maar eenmaal thuis vallen ze keihard in een neerwaartse spiraal die uitmondt in een relatiecrisis. Het begin van een lange slapeloze nacht tussen de twee geliefden.

Maar... als je dacht dat dit een lovestory is, dan heb je het mis. Dit is een verhaal over jonge mensen van nu die door de buitenwereld op hun gekleurde identiteit worden beoordeeld. Zal hun liefde ook altijd gekleurd zijn? Of mag dit gewoon een liefdesverhaal zijn?

Ozdogan zorgt met Into the night, losjes gebaseerd op de Netflixfilm Malcolm and Marie, voor een visuele belevenis en een feest van herkenning voor de generatie twintigers en dertigers van nu.

Idee, tekst en regie: Ada Ozdogan, spel: Jatou Sumbunu, Denzel Goudmijn, scenografie: Anne-Claire de Breij, productie: Demi Baltus, regieassistentie: Fleur van den Heuvel, techniek: Paul Moerman.